Το εσωτερικό του Chrysler Building!

Photo by Vincent Laforet/The New York Times

Photo by Vincent Laforet/The New York Times

Αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα κτήρια σύμβολα για την Νέα Υόρκη, και όχι δεν μιλάμε για το Empire State Building, αλλά για το Chrysler Building. Πρόκειται για ένα μνημείο του Μανχάταν που φημίζεται για την αστραφτερή και γεωμετρική διακόσμηση του αλλά και για το χαοτικό πλέγμα των δοκών που διασχίζουν το εξωτερικό οπλισμένο σκυρόδεμα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, εκτός από το ότι είναι το ψηλότερο σε δομή κτήριο με την μορφή μωσαϊκού στον κόσμο, είναι και «το πιο shimmering Art Deco ορόσημο» που έχει υπάρξει με ένα κωδωνοστάσιο που εμφανίζεται και ολοκληρώνει το μεγαλείο του κτίσματος. Μια σύγχρονη βιντεοκάμερα κάνει «εκδρομή» στην κορυφή του ουρανοξύστη αποκαλύπτοντας στους θεατές του YouTube ότι το εσωτερικό του κώνου δεν είναι εκτυφλωτικά λαμπερό, όπως θα μπορούσε κανείς να ελπίζει να δει, αλλά ένα- μάλλον- ανεπεξέργαστο δίκτυο από οπλισμένα δοκάρια σκυροδέματος που έχουν σχεδιαστεί για να στηρίξουν με ασφάλεια το στέμμα της Chrysler.
chrysler-insides

Ο ερευνητής Moses Gates στο ραδιοφωνικό talk show του -το Gregg “Opie”- μιλώντας για το κτήριο άρχισε να το περιγράφει έπειτα από την ανάβαση του, ως ένα «χώρο στην κορυφή του Chrysler, όπου μπορείτε να απολαύσετε μία εξαιρετική θέα του Μανχάταν μέσα από ένα βρώμικο κουβάρι από χάλυβα, σκυρόδεμα, και φθορίζοντα φωτισμό.» Τουλάχιστον γνωρίζοντας πως το εσωτερικό δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό και δεν έχει τίποτα το αξιόλογο, επιβεβαιώνεται το γνωστό ρητό «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός»

You may also like