Το μακιγιάζ της άνοιξης και πώς να το καταφέρετε!

 

Πάντα οι τάσεις έρχονται από την πασαρέλα και από τους σχεδιαστές που τις επιβάλουν, εδώ λοιπόν έχουμε τις πιο φρέσκιες ιδέες για την άνοιξη που έρχεται…

Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι το μακιγιάζ δεν είναι απαραίτητα κάτι ακριβό, μπορούμε να δημιουργήσουμε με αυτά που έχουμε και χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας. Αυτό που μάθαμε παρακολουθώντας τις φετινές κολεξιόν, η μόδα θέλει: πλούσιες βλεφαρίδες, κόκκινα χείλη, λαμπερό δέρμα, και  χρώμα.

hbz-spring-2013-beauty-how-to-gucci-lgnSmoky-eyes από τον Gucci

Το μακιγιάζ είναι εμπνευσμένο από την δεκαετία του ’70 και μας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο όπου μέσα από τα «μάτια» περιγράφει μία «μινιμαλιστική τάση για τη νέα σεζόν». Επειδή τα μάτια είναι τόσο πλούσια και εντυπωσιακά, το υπόλοιπο πρόσωπο διατηρείται σε πολύ ουδέτερο ύφος, σχεδόν άβαφο.

Πώς να αποκτήστε το Look: Gucci Smoky Eye

Αναδείξτε τις βλεφαρίδες, χρησιμοποιώντας ως  Eyeliner ένα βαθύ κάστανο, έπειτα απλώστε σε όλο το βλέφαρο μία έντονη σκούρα σκιά σε σκούρο καφέ χρώμα. Για ακόμα πιο έντονο βλέμμα κολλήστε μερικές ψεύτικες βλεφαρίδες που αυτή την εποχή είναι must, και στη συνέχεια απλώστε τουλάχιστον 2 στρώσεις μάσκαρα για όγκο.

hbz-spring-2013-beauty-how-to-burberry-lgnRed Lips από Burberry Prorsum

Στη πασαρέλα του Burberry τα μοντέλα είχαν υπέροχα χείλη φτιαγμένα από τη Wendy Rowe, ο στόχος ήταν τα «τα κόκκινα απαλά χείλη σειρήνας, έτοιμα να σε σαγηνεύσουν». Για να εξισορροπηθεί το έντονο pop χρώμα, η επιδερμίδα έπρεπε να είναι μια καθαρή, σαν γλυπτού και τα μάτια σχεδόν γυμνά. «Είναι μια πολύ μοντέρνα εμφάνιση», αναφέρει η μακιγιέζ.

Πώς να αποκτήστε το Look: Σατέν κόκκινα χείλη

Για να δώσει το κραγιόν αυτή την υπέροχη αίσθηση η  Rowe σχεδίαζε ακριβώς μέσα από τη φυσική γραμμή των χειλιών με Definer Lip Burberry Brick Red No.05 .Στη συνέχεια βουρτσίζετε δύο βυσσινί κραγιόν για να δημιουργήσετε την υπερ-ζωντανή απόχρωση: Το κοράλλι ελαφρώς Velvet Lip Burberry Bright Poppy No.311 αναμειγνύεται σε όλο το μήκος του χείλους, ενώ το Velvet Burberry Lip Militery Red αρ. 310 (που βασίζεται στο μπλε)  εφαρμόστηκε ακριβώς στο κέντρο των χειλιών για την εντατικοποίηση του χρώματος.

hbz-spring-2013-beauty-how-to-dolce-and-gabbana-lgnGlowy δέρμα από τους Dolce & Gabbana

Η πηγή έμπνευσης για αυτό το μακιγιάζ είναι οι πολυτελείς διακοπές στα παράλια της Σικελίας, το φως και το ηλιόλουστο τοπίο που δημιουργήθηκε για την «σκηνή» των Dolce & Gabbana.

Πώς να Αποκτήστε το Look: Glowy δέρμα

Για ένα τέλειο αποτέλεσμα η McGrath χρησιμοποίησε δύο αποχρώσεις από το  Dolce & Gabbana Perfect Luminous Liquid Foundation  σε ολόκληρο το πρόσωπο με ένα κωνικό βουρτσάκι. Για λάμψη  σε όλο το προσώπο, στροβιλίζετε ένα πινέλο με ρουζ σε τρεις αποχρώσεις από Dolce & Gabbana Cheek Color: Sole, Apricot, and Mocha. Βουρτσίζετε το  χρώμα κατά μήκος τόσο στα μάγουλα και τα οστά του φρυδιού.

hbz-spring-2013-beauty-how-to-kors-lgnΧρωματιστά Eyeliner στον Michael Kors

Ο Dick Page εμπνεύστηκε από τον Michael Kors και το μότο «όμορφη και φωτεινή» για τη συλλογή της άνοιξης, δημιουργώντας ένα «κομψό και γραφικό» μάτι με γωνίες χρώματος ακριβώς πάνω από την πτυχή του ματιού.

Πώς να Αποκτήστε το Look: Χρωματιστά Eyeliner

Μετά το βάψιμο με ένα highlighter για να δημιουργήσει ένα κενό καμβά, ο Page έσυρε μία γραμμή κατά μήκος του τόξου στη φυσική καμπύλη του με μια μαλακή βούρτσα. Οι ξανθές και οι κοκκινομάλλες φόρεσαν turquoise γραμμές, ενώ οι μελαχρινές  πράσινο. Έπειτα βάζετε λευκή σκιά κατά μήκος της πάνω βλεφαρίδας και στη συνέχεια, εφαρμόζετε μάσκαρα.

Το βασικό είναι να θυμάστε ότι το μακιγιάζ είναι δημιουργικό. Το πιο σημαντικό από όλα είναι όταν βαφόμαστε να περνάμε καλά και να μας αρέσει το αποτέλεσμα, άσχετα αν είναι στη μόδα ή όχι. Η μόδα είναι εκεί για να μας εμπνέει!

You may also like