Το ποδήλατο μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική απόλαυση στις γυναίκες

Οι γυναίκες που κάνουν ποδήλατο σε τακτική βάση διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν κάποια αίσθηση στην πυελική περιοχή, με αποτέλεσμα να αισθάνονται λιγότερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ, σύμφωνα με νέα έρευνα του Yale.
Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει το ποδήλατο με το μούδιασμα των γεννητικών οργάνων και τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, ειδικά αν χρησιμοποιούν ποδήλατο με το τιμόνι παράλληλα ή ψηλότερα από τη σέλα.

Ωστόσο, νέα αποτελέσματα δείχνουν το αντίθετο στις γυναίκες.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι γυναίκες ποδηλάτες που έχουν το τιμόνι τους πιο χαμηλά από τη θέση της σέλας του ποδηλάτου βρίσκονται σε κίνδυνο μειωμένης σεξουαλικής αίσθησης λόγω της αυξημένης πίεσης που δέχονται τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα γεννητικά όργανά τους.

Η έρευνα αποτελούνταν από 48 γυναίκες που όλες έκαναν ποδήλατο τουλάχιστον δέκα μίλια την εβδομάδα, τέσσερις εβδομάδες το μήνα. Οι συμμετέχουσες έλαβαν οδηγίες να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ποδήλατα που ήταν τοποθετημένα σε σταθερές βάσεις και ο ερευνητής τις ρωτούσε αν βίωναν αίσθηση «πόνου, τσουξίματος και άλλες αισθήσεις» στο κάτω μέρος του σώματός τους.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές προσδιόρισαν την αίσθηση των γυναικών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων χρησιμοποιώντας ένα χάρτη πίεσης.

«Τα τιμόνια που είναι τοποθετημένα πιο κάτω από τη σέλα σχετίζονται σημαντικά με αυξημένες πιέσεις του περινέου και μειωμένη αίσθηση των γεννητικών οργάνων στις γυναίκες ποδηλάτες,» σύμφωνα με την έρευνα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, προκύπτει ότι προσαρμόζοντας το ύψος του τιμονιού, η ικανότητα για σεξουαλική ευχαρίστηση θα διατρέχει λιγότερο κίνδυνο.

Η ποδηλασία έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με την ανδρική στυτική δυσλειτουργία αλλά η επίδρασή της στις γυναίκες έχει διερευνηθεί λιγότερο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Οι γυναίκες αναβάτριες έχουν κι εκείνες μειωμένη αίσθηση των γεννητικών οργάνων. Ωστόσο, λίγες πληροφορίες υπάρχουν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των τροποποιήσιμων κινδύνων για νευρολογικές βλάβες στις γυναίκες,» καταλήγουν οι ερευνητές.
Πηγή: Medicaldaily.com

You may also like