Το σωστό contouring για ανοιχτόχρωμο δέρμα

Το να πετύχει κάποιος ένα φυσικό contouring στο ανοιχτόχρωμο δέρμα, μπορεί να κάνει ακόμα και τους πιο έμπειρους στο μακιγιάζ να δυσκολευτούν. Κανείς δεν θέλει να το παρακάνει και να καταλήξει να μοιάζει με πίνακα του εξπρεσιονισμού. Κάτι που είναι πολύ εύκολο να συμβεί, εάν ξεκινήσετε την διαδικασία με την παραδοσιακή σειρά. Θέλει σωστή εφαρμογή των προϊόντων καθώς και αρκετή ανάμειξη, ώστε να επιτευχθεί ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Πριν και πρώτα απ’όλα, προετοιμάστε το δέρμα σας με ένα primer. Αυτό θα βοηθήσει τα επόμενα προϊόντα να προσκολληθούν καλύτερα στο δέρμα σας και να διαρκέσουν περισσότερο. Μόλις απορροφηθεί, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην εφαρμογή του μακιγιάζ σας. Για να κάνετε το contouring σας να δείχνει όσο το δυνατόν πιο φυσικό, θα πρέπει να βρείτε μια κρέμα ΒΒ ή ένα makeup, που να ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας. Εάν η βάση δεν είναι σωστή, τότε θα παρασύρει και όλα τα επόμενα βήματα. Ενώ οι κρέμες BB εξαιτίας της περιορισμένης εμβέλειας των αποχρώσεών τους, είναι πιθανό να σας δυσκολέψουν στην εύρεση της σωστής για το δικό σας δέρμα, πολλές εταιρείες έχουν επεκτείνει την παλέτα τους σε αρκετούς τόνους. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τις σκληρές, σκούρες γραμμές στους κροτάφους και τα ζυγωματικά, που μοιάζουν σαν να έχετε μουτζουρωθεί, διαβάστε προσεκτικά τα όσα ακολουθούν.

Για να βρείτε τις φυσικές γωνίες του προσώπου σας, γυρίστε το πρόσωπό σας προς όλες τις κατευθύνσεις έτσι ώστε να δείτε πού πέφτει η σκιά. Όταν έχετε αμφιβολία, ρουφήξτε τα μάγουλά σας και ακολουθήστε αυτή τη γραμμή που δημιουργείται. Πριν αρχίσετε να εφαρμόζετε τυχαία προϊόντα σε τυχαία σημεία, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως στα σημεία που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω και να τονίσουμε, θα εφαρμόσουμε την ανοιχτή απόχρωση της παλέτας. Για να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε ένα concealer που είναι 2-3 αποχρώσεις πιο ανοιχτό από τον φυσικό μας τόνο. Εφαρμόστε αυτή την απόχρωση σε περιοχές που θέλετε να τονίσετε, όπως κάτω από τα μάτια, στο κέντρο του μετώπου, στο μέσο του πηγουνιού σας καθώς και πάνω και κάτω από τα ζυγωματικά σας.

Στα σημεία εκείνα που θέλουμε να κρύψουμε, θα εφαρμόσουμε τη σκούρα απόχρωση. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτό πινέλο, εφαρμόστε ένα προϊόν που είναι πιο σκούρο κατά 2 τόνους από το φυσικό σας. Ξεκινήστε από το μέτωπο και πηγαίνετε κατά μήκος της περιμέτρου του προσώπου σας, κόβοντας στα ζυγωματικά, δημιουργώντας ένα 3. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το προϊόν στα πλαϊνά της μύτης για να της δώσετε ένα λεπτότερο αποτέλεσμα. Ήρθε η ώρα της ομογενοποίησης. Με ένα σφουγγαράκι ή κάποιο φουντωτό και κοντό πινέλο, ξεκινήστε την διαβάθμιση των χρωμάτων ώστε να ομογενοποιηθούν και να μην υπάρχουν πια αυτές οι αυστηρές γραμμές. Εφαρμόστε ανοδικές και προς τα έξω κινήσεις.

Το επιθυμητό, είναι να αναμειγνύεται το προϊόν χωρίς να παρασυρθεί και να αφαιρεθεί εντελώς, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι επιθυμητές γωνίες. Τώρα πλέον είστε έτοιμες. Φιξάρετε το αριστούργημά σας με λίγη loose powder, ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτο.

You may also like