Το Breakfast at Tiffany’s στο Broadway

Οι παραγωγοί ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη τη μεταφορά της διάσημης ταινίας του 1961 και κλασσικής νουβέλας του Truman Capote από το 1958, Breakfast at Tiffany’s, στη σκηνή του θεάτρου Shubert στη Νέα Υόρκη. Οι παραστάσεις αναμένονται να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2013, ενώ τη σκηνοθεσία της παγκόσμιας πρεμιέρας θα αναλάβει ο Sean Mathias.

Το ρόλο της θρυλικής Holly Golightly πρόκειται να υποδυθεί η Emilia Clarke, γνωστή από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του HBO, ‘Game Of Thrones’. Το σενάριο θα γράψει ο βραβευμένος με Pulitzer-prize και Tony award, Richard Greenberg. Ενώ η μουσική της ταινίας, πέρα από το μαύρο φόρεμα της Audrey Hepburn, έχει μείνει στην ιστορία, το ‘Breakfast at Tiffany’s’ του Broadway δεν θεωρείται μιούζικαλ, όπως το φίλμ, αλλά ως θεατρικό έργο.

Σκοπός αυτής της μεταφοράς στη θεατρική σκηνή είναι να παρουσιαστεί η αρχική εκδοχή της ιστορίας μέσα από τη νουβέλα του Capote. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η στιλιστικά κομψή και ρομαντική διάθεση συνεχίζει να επικρατεί αλλά με πιο σκληρούς και ειλικρινείς διαλόγους απ’οτι θυμόσαστε’ δηλώνει ο Greenberg.

Προσπάθειες για τη μεταφορά του Breakfast at Tiffany’s επί σκηνής, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1966, όμως η παραγωγή αναβλήθηκε πολύ σύντομα πριν γίνει η επίσημη πρεμιέρα στο κοινό, με σκοπό να αποτελέσει μία από τις πιο διάσημες αποτυχίες στην ιστορία του Hollywood.
Απολαύστε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια ταινίας από το Χόλυγουντ….Moon River!

Πηγή: http://news.yahoo.com

You may also like