Τυρί cottage: το λες και “super cheese”!

Αν είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας είναι τα γαλακτοκομικά. Τυρί, γάλα, γιαούρτι, όλα έχουν τη θέση τους στη διατροφή μας. Ένας τύπος τυριού, όμως, με μία ιδιαίτερα ήπια γεύση, αξίζει μία ιδιαίτερη θέση στο ψυγείο μας! Ο λόγος για το τυρί cottage. Κι οι λόγοι είναι φυσικά αξίζουν μία αναφορά!

               01 Βοηθά στην απώλεια βάρους. Πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν την ένταξη του τυριού cottage σε μία στοχευμένη διατροφή. “Φτωχό” σε θερμίδες, αλλά πλούσιο σε πρωτεΐνες, το τυρί cottage ικανοποιεί την αίσθηση κορεσμού όπως ακριβώς κάνουν και τα αυγά. Αυτό συμβάλλει σε μικρότερη πρόσληψη περιττών θερμίδων και σταδιακά σε απώλεια βάρους. Επιπλέον, όντας πλούσιο σε ασβέστιο (όπως κάθε γαλακτοκομικό προϊόν), αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους αυξάνοντας το μεταβολικό ρυθμό, ειδικά όταν η διατροφή συνδυάζεται με σωματική άσκηση.

               02 Αυξάνει τη μυϊκή μάζα. Στην προσπάθειά μας να αναπληρώσουμε το σωρευμένο λίπος με μύες, είναι σημαντική η συμβολή των πρωτεϊνών. Το τυρί cottage, όπως προαναφέραμε, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και σε συνδυασμό με τη γυμναστική, η δημιουργία μυϊκής μάζας γίνεται πιο αποτελεσματικά.

               03 Προστατεύει από το διαβήτη. Όταν το σώμα παρουσιάζει αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη, το πάγκρεας αναγκάζεται να αυξήσει την παραγωγή, με αποτέλεσμα να είναι πιο μεγάλο το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ. Το ασβέστιο του τυριού cottage, όπως και κάθε άλλου γαλακτοκομικού προϊόντος, μειώνει αυτήν την αντίσταση κατά 21%.

               04 Ενισχύει την υγεία των oστών. Εκτός από ασβέστιο και πρωτεΐνη, το τυρί cottage είναι πλούσιο σε φώσφορο (30% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας), με τα στοιχεία αυτά να συμβάλλουν ουσιαστικά στην υγιή ανάπτυξη και διατήρηση των οστών.

               05 Προστατεύει το αίμα. Μία μερίδα τυριού cottage (περίπου ένα φλυτζάνι) περιέχει το 29% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε σελήνιο, το οποίο έχει οισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες απαραίτητες για το αίμα. Αυτό σημαίνει πως μακροπρόθεσμα θωρακίζεται η καρδιαγγειακή λειτουργία.

               Τέλος, το τυρί cottage μπορεί να γίνει βάση για smoothies, νασυνοδεύσει εξαιρετικά σαλάτες, σάντουιτς και σνακς με φρούτα αλλά και να αναβαθμίσει γεύματα αν χρησιμοποιηθεί ως βάση για sauce.

               Αν μέχρι τώρα σκεφτόσασταν έστω να το δοκιμάζετε, νομίζω πως το τυρί cottage αξίζει αυτήν την ευκαιρία!

You may also like