Υποκατάστατα Γευμάτων και Απώλεια Βάρους

Σήμερα στο εμπόριο μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία από υποκατάστα γευμάτων σε διάφορες μορφές όπως σκόνη, σούπες, μπάρες κ.α. Μερικά από αυτά είναι σχεδιασμένα να αντικαταστήσουν όλα τα γεύματα της ημέρας, ενώ άλλα μόνο 1-2 γεύματα. Σε ότι αφορά την χρήση τους και την αποτελεσματικότητά τους οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμο εργαλείο στην απώλεια βάρους, αλλά υπάρχουν και κάποιοι κίνδυνοι, και δεν είναι κατάλληλα για όλους.

Το θετικό με τα υποκατάστατα γευμάτων είναι ότι οι μερίδες είναι ελεγχόμενες και μερικά από αυτά είναι σχεδιασμένα να προκαλούν κορεσμό. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος αλλά δυσκολεύετε να επιλέξει τι θα φάει ή να ελέγξει τις μερίδες που καταναλώνει, μπορεί να βοηθηθεί από την χρήση τους.

Τα γεύματα αυτά είναι ακατάλληλα για:
• Εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες
• Έφηβους και παιδιά (εκτός αν τα παρακολουθεί συστηματικά ιατρός και πτυχιούχος διαιτολόγος)
• Άτομα με προβλήματα στους νεφρούς ή στο συκώτι

Τo αρνητικό με τα γεύματα αυτά είναι ότι:
• Δεν σας δίνουν όλα τα οφέλη στην υγεία που σας δίνουν οι φυσικές τροφές και μπορεί να Δημιουργηθούν ελλείψεις στον οργανισμό σας
• Δεν σας μαθαίνουν να τρώτε υγιεινά, αυξάνοντας τις πιθανότητες να ξαναπάρετε τα κιλά μόλις αρχίσετε να τρώτε κανονικά
• Μπορεί να έχουν υψηλό κόστος
• Μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία πετρών στη χολή αν χάσετε βάρος απότομα

Πριν τα χρησιμοποιήσετε είναι καλό να συμβουλευτείτε ένα πτυχιούχο διαιτολόγο ο οποίος θα μπορέσει να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο τρόπο για εσάς να χάσετε βάρος και να μην ξαναπάρετε τα κιλά, και σε περίπτωση που δείτε ότι τα υποκατάστατα γευμάτων θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα σχεδιασμό για να μην υπάρξουν ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλο να χρησιμοποιείτε αυτά τα σκευάσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την κα Δουβογιαννη  πατήστε εδώ

You may also like