Φαρφάλες με λιαστή ντομάτα, μπρόκολο & αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ:
45 ml. ελαιόλαδο ( 3 κ.σ.)
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κ.γ. μουστάρδα
1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουμπούκια
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λιαστή ντομάτα 1/2 φλ.τσ. κομμένες σε λεπτές φέτες
450 γρ. φαρφάλες
4 κ.σ. αμύγδαλα

b76ee2f03abe069e79fc4cac2bb6622e_LΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε 2 κ.σ. λάδι, το ξύδι, το σιρόπι, τη μουστάρδα και 2 σκελίδες σκόρδο. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις φαρφάλες και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ.τσ. από το νερό. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε τα αμύγδαλα από το τηγάνι, τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 8 λεπτά ανακατεύοντας ώστε να μην κολλήσουν τα λαχανικά.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και προσθέτουμε τις ντομάτες και το μείγμα ξυδιού που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τις φαρφάλες, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια αν χρειαστεί.

Σερβίρουμε τις φαρφάλες με τα λαχανικά και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και τα αμύγδαλα.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like