Φθινόπωρο – Χειμώνας 2015-2016: τα επερχόμενα trends (Part I)

Δε θα πω πως το καλοκαίρι τελείωσε! Για μένα τελειώνει όταν πλέον δε μπορώ να φορέσω μαγιό για παραλία ή τα πέδιλά μου! Παρ’ όλα αυτά, σιγά σιγά όλες ρίχνουμε μια ματιά στις νέες τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο. Άσε που κάποια στιγμή θα τσεκάρουμε και τις ντουλάπες μας για να αποφασίσουμε ποια κομμάτια μπορούμε ακόμα να χαρούμε. Οπότε ας δούμε παρέα τι θα είναι in fashion φέτος!

1. Ασπρόμαυρα μοτίβα
Καρό, ριγέ, zebra pattern και μοτίβα α λα Rorschach tests (σημ.: πρόκειται για τα τεστ με το μελάνι όπου ο εξεταζόμενος δηλώνει τι σχήματα/εικόνες βλέπει) σε άσπρο και μαύρο θα δούμε πολύ να κυκλοφορεί σε βιτρίνες αλλά και στους δρόμους. Οι οίκοι Valentino, Emilio Pucci και Dior ήδη λανσάρουν δημιουργίες που βασίζονται σε αυτά τα prints. Κι όχι, δε χρειάζεται να είσαι ΠΑΟΚτσού για να τα φορέσεις! Το στυλ λανσάρουν κι οι Chanel, Balenciaga και Louis Vuitton.
01 Ασπρόμαυρα μοτίβα

2. Στρατιωτικά παλτό
To military style είναι χρόνια και γυναικεία υπόθεση και το νέο στοιχείο είναι το reefer/pea παλτό του Ναυτικού. Ο οίκος Chloé το προτείνει πολύ, πολύ μακρύ, ενώ η Nina Ricci το συνδυάζει με δαντελένια φούστα. Ο δε Michael Kors το προωθεί ριγμένο στους ώμους δίνοντας ιταλική νότα στο look. Το στυλ θα το δούμε επίσης σε συλλογές των Victoria Beckham και Jil Sander.
02 Στρατιωτικά παλτό

3. Γούνα
Το tribal trend του καλοκαιριού επεκτείνεται και για το χειμώνα, αυτή τη φορά με την προσθήκη γούνας. Φέτος σχεδιαστές των οίκων Dsquared², Lanvin και Sacai εμπνεύστηκαν από τις φυλές ιθαγενών αλλά κι από τους κατοίκους των πιο βόρειων περιοχών του ημισφαιρίου, ενώ οι Dan and Dean Caten «αντέγραψαν» τις ενδυματολογικές συνήθειες των κατοίκων της Αρκτικής με γούνινες κουκούλες. O Alber Elvaz εμπνέεται από το Μαρόκο, τόπο καταγωγής του, ενώ οι Sacai και Chitose Abe παίζουν με το μουτόν και λεπτομέρειες που θυμίζουν… Αφρικανή βασίλισσα!
03 Γούνα

4. Βελούδο
Αν και βαρύ σαν ύφασμα, το βελούδο έχει έναν πολύ chic χαρακτήρα. Ειδικά αν μιλάμε για μακριά φορέματα. Επιλέξτε ένα φόρεμα που περνά σε μήκος το γόνατο (τουλάχιστον) και συνδυάστε το είτε με μπότες για πιο καθημερινή χρήση είτε με γόβες για πιο βραδινή εμφάνιση. Την τάση τη λανσάρουν οι: Ralph Lauren, Valentino, Chloé, Givenchy και Lanvin.
04 Βελούδο

5. Αντιανεμικά «quilted» μπουφάν
Η αλήθεια είναι πως προσωπικά ποτέ δεν τα χώνεψα αυτά τα μπουφάν, τα θεωρώ αντιαισθητικά! Αλλά αυτή είναι δική μου άποψη! Anyway… Κοντά ή μακριά, υπερβολικά φουσκωτά ή λίγο πιο διακριτικά, τα αντιανεμικά φέτος θα είναι στο επίκεντρο (θέλω δε θέλω! P ). Τα λανσάρουν οι: Fendi, Chanel και Moschino.
05 Αντιανεμικά

6. Military
Ο Gucci το προτείνει με μία ιδέα διοικητή του στρατού σε navy blue αποχρώσεις. O οίκος Lanvin το λανσάρει με μεταξωτές ρίγες και μάλλινα pompoms και ο Valentino με μακριές κάπες με επωμίδες και δερμάτινα κουμπιά. Όπως και να έχει, το military φέτος θα είναι ξεχωριστό κι εμπνευσμένο από το Ναυτικό των ΗΠΑ, τη Μαροκινή αστυνομία και τη Βρετανική Βασιλική Φρουρά. Θα το δούμε επίσης στους οίκους Chloé, Isabel Marant και Moncler Gamme Rouge.
06 Military

7. Βινύλιο
Φέτος θα παρατηρηθεί και μία στροφή στα ‘80s (για μένα αμφιλεγόμενη ενδυματολογικά δεκαετία μαζί με τα ‘90s, αλλά γουατέβα!) κι ο σχεδιαστής Raf Simons χαρακτηρίζει τη φετινή κολεξιόν του Dior «απελευθερωμένη, σκοτεινή αλλά κι αισθησιακή». Το βινύλιο φέτος θα συνδυάζει το punk με το chic. Το προωθούν επίσης οι: Loewe και Maison Margiela.
07 Βινύλιο

8. Breton stripes
Είναι ένα κλασσικό παριζιάνικο στυλ με τον οίκο Saint Laurent να τους δίνει έναν punk τύπο, η Isabel Marant τις θέλει να εφαρμόζουν στη σιλουέτα ενώ η Sonya Rikel του προσθέτει και λίγη λάμψη με Lurex. Οι ριγέ μπλούζες που φορούσαν οι ναυτικοί της Βρετάνης αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στα φετινά trends! Ειδικά η πρόταση της Isabel Marant στα δεξιά μ’ έχει ενθουσιάσει!
08 Breton stripes

9. Patchwork με παραδοσιακή τάση
Σε συνέχεια της «χίπικης» τάσης του καλοκαιριού, οι Burberry, Chloé, και Etro παρουσιάζουν σχέδια εμπνευσμένα από τα ‘70s σε συνδυασμό με θηλυκά κοψίματα. Μετάξι και βελούδο «ανακατεύονται» δημιουργώντας μποέμ σχέδια.
09 Patchwork

10. Δέρμα, δέρμα, δέρμα
Άνετα υφάσματα, απαλές γραμμές και γλυκές αποχρώσεις της άμμου και καμηλό θα σας κάνουν να νιώθετε τα ρούχα αυτά σα… δεύτερο δέρμα! Είτε είναι ραμμένα για να φαίνεται το μέσα – έξω όπως στην Chloé είτε σα μοντέρνα αεροπόρος σύμφωνα με την έμπνευση του Ralph Lauren είτε σε συνδυασμό με δέρμα φιδιού όπως στα σχέδια του Lanvin, ένα στοιχείο από δέρμα (μουτόν κατά βάση) καλό είναι να υπάρχει στη ντουλάπα σας! Το προωθούν επίσης οι Kenzo και Valentino.
10 Δέρμα
Stay tuned, θα επανέλθω με μέρος Β’!

Πηγή & photos:  Vogue 

You may also like