Φωτογράφος αφιερώνει 10 χρόνια στη φωτογράφιση των ωραιότερων βιβλιοθηκών του κόσμου

Κτίρια απ’ όλον τον κόσμο που σαγηνεύουν κάθε επισκέπτη τους!

Ένας Γερμανός φωτογράφος, με πάνω από 40 χρόνια ενεργής ενασχόλησης με το επάγγελμα, θέλησε να μας δείξει πώς είναι να βάζεις το μυαλό σου σε κάτι και με υπομονή και δημιουργικότητα να φτάνεις σε ένα αποτέλεσμα που αποτελεί προσωπική ικανοποίηση για τον ίδιο, ενώ για τους περισσότερους ένα δώρο για το οπτικό τους πεδίο.

Ο Reinhard Görner, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο, γοητεύτηκε από την αρχιτεκτονική φωτογραφία, μετά τη διάλεξη του διάσημου επαγγελματία του είδους, Julius Shulman, και το βιβλίο του, «Architectural Photography».Έτσι, από το 1982 ξεκίνησε να ασχολείται συγκεκριμένα με αυτήν κι αφιέρωσε 10 χρόνια της ζωής του στο να απαθανατίζει τις ωραιότερες βιβλιοθήκες του κόσμου, έχοντας φωτογραφίσει πάνω από 50, που συνολικά αποτελούν το portfolio του, «Libraries».

«Ο σκοπός μου είναι πάντα να ανοίγω χώρους με κάθε αίσθηση, οπτική, νοητική και ψυχική. Θέλω να μεταφέρω το μυαλό των ανθρώπων σε ένα πιο ήσυχο και περισσότερο δημιουργικό βασίλειο. Εάν κοιτάξεις κάποια από τις φωτογραφίες μου, ο κόσμος επεκτείνεται, λέει ιστορίες και φωτίζει την καθημερινή ζωή.», λέει ο Görner και συνεχίζει «Όταν φωτογραφίζω, είμαι πολύ συγκεντρωμένος και σε μία κατάσταση ρέουσας συνείδησης. Θέλω να προκαλώ μέσω των φωτογραφιών μου μία αντίστοιχη νοητική κατάσταση στον παρατηρητή.»

Η κεντρική φωτογραφία είναι από την Open Space, City Library – Στουτγκάρδη (2014)

You may also like