Χριστουγεννιάτικος οδηγός επιβίωσης για να μην εξαντληθείτε…

Τελευταίες μέρες Δεκεμβρίου σημαίνει κούραση. Πάρτι, ψώνια, σχολικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και φαγητό και αλκοόλ δίχως αύριο. Σε όλα αυτά ας προσθέσουμε και την ευκαιρία του να δούμε όλους τους αγαπημένους μας τουλάχιστον για ένα κρασί, καθώς και τη λίστα με τα Χριστουγεννιάτικα δώρα που θεωρείται από πολλούς σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Μήπως οι μέρες των Χριστουγέννων κάθε άλλο παρά μέρες χαλάρωσης θεωρούνται τελικά;

Σταματήστε να πιέζετε τον εαυτό σας προκειμένου να αγοράσετε το τέλειο δώρο. Σταματήστε να προσπαθείτε να δημιουργήσετε το τέλειο ρεβεγιόν. Και σταματήστε να νιώθετε πως πρέπει να είστε η προσωποποίηση της τέλειας κόρης/μητέρας/συζύγου.

Πατήστε τη παύση και αναπνεύστε.

Αυτό που έχει πραγματική αξία και σημασία, είναι να δείχνουμε στους ανθρώπους γύρω μας το πόσο τους αγαπάμε και το πόσα σημαίνουν για εμάς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να βάλουμε στον εαυτό μας μάσκα οξυγόνου προκειμένου να ανταποκριθούμε.

#1 Ο ύπνος είναι μια πολύ καλή αρχή για τις γιορτές, μιας και είναι  ο σημαντικότερος όλων. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως θέλετε να επιμεληθείτε προσωπικά όλο το εορταστικό γεύμα, αλλά δεν πειράζει αν μερικά από αυτά τα αγοράσετε έτοιμα απ’έξω. Οι καλεσμένοι σας, δεν έρχονται για να σας δώσουν Χρυσό Σκούφο, αλλά για να μοιραστείτε όλοι μαζί τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Κοιμηθείτε νωρίς, και ξυπνήστε αργά. Αφιερώστε στον εαυτό σας (και τον οργανισμό σας), τον απαραίτητο χρόνο για να γεμίσει τις μπαταρίες του και να πάρει τις δυνάμεις που χρειάζεται.

#2 Δεν είστε η βιονική γυναίκα. Πρέπει να το αποδεχτείτε και να το ξεπεράσετε. Ζητήστε από τον σύντροφό σας να ετοιμάσει τα παιδιά το πρωί, ή από τη μαμά σας να βάλει ένα χεράκι με τα ρούχα, και βιώστε την συλλογική προσπάθεια που θα φέρει τα πράγματα εκεί που τα θέλετε χωρίς να χρειάζεστε πολυβιταμίνες σε ενδοφλέβια μορφή.

#3 Η2Ο. Το αλκοόλ και ο καφές έχουν την τιμητική τους, αυτή τη περίοδο και η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να σας περιορίσουμε σχετικά με αυτά. Αλλά ας θυμηθούμε, για μια ακόμη φορά, την εξαιρετική σημασία του νερού για τον οργανισμό μας. Η σωστή ενυδάτωση σας δίνει περισσότερη ενέργεια, ελαττώνει την πιθανότητα ενός hangover και μειώνει την αρτηριακή σας πίεση. Οι μαραθώνιοι για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια πρέπει να περιλαμβάνουν ένα μπουκάλι με νερό στη τσάντα σας. Plus, θεωρήστε το ως εξαιρετική ιδέα για δώρο, μιας και στο εμπόριο κυκλοφορούν εξαιρετικά μπουκάλια που θα μας δίνουν κάθε δικαίωμα να μην τα αποχωριζόμαστε ποτέ.

#4 Κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι εύκολο να πέσουμε στη παγίδα του τι πρέπει να κάνουμε και ότι του τι θέλουμε. Ο χρόνος σας, είναι πολύτιμος. Αφιερώστε τον λοιπόν εκεί που πραγματικά επιθυμείτε και με αυτούς που πραγματικά θέλετε. Σταματήστε να νιώθετε τύψεις, με την ιδέα ότι μπορεί να πληγώσετε τα συναισθήματα κάποιου. Είναι πρακτικά αδύνατο να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, συνεπώς δώστε προτεραιότητα στον εαυτό σας και μοιραστείτε την ώρα σας με εκείνους που θα την κάνουν ξεχωριστή και θα την εκτιμήσουν.

You may also like