Χριστούγεννα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περάσουν μαζί αυτά τα Χριστούγεννα με ξεναγήσεις, εργαστήρια και παιχνίδια. Στις 22 & 29 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 3 & 5 Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο.

«Χωρίς δικό του όχημα» – Αλέξανδρος Γεωργίου
22 Δεκεμβρίου 2012 & 5 Ιανουαρίου 2013, στις 12.00
Ο εικαστικός Αλέξανδρος Γεωργίου έφτασε Χωρίς δικό του όχημα σε χώρες μακρινές όπως η Ινδία, το Πακιστάν, η Ταϊλάνδη. Στις 22 Δεκεμβρίου 2012 και στις 5 Ιανουαρίου 2013 προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στις 12.00, σε μια περιπλάνηση μέσα και έξω από το μουσείο: στο περιστύλιο του κτιρίου, στο πάρκο, στο παρακείμενο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου Ρηγίλλης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης τα παιδιά θα δουν την περιοχή από… ψηλά ενώ με τη βοήθεια των γονιών τους θα συλλέξουν υλικά με τα οποία θα δημιουργήσουν στη συνέχεια μέσα στο μουσείο μια εφήμερη κατασκευή. Τέλος, θα μοιραστούν με τον καλλιτέχνη τις εμπειρίες από το δικό τους ταξίδι στην περιοχή.
Διάρκεια: 2 ώρες (Υποχρεωτική η παρουσία ενήλικα συνοδού)

Εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιού – Έλενα Ακύλα
29 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00
Η εγκατάσταση «Ένα μέτρο» του ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη, με τα εκατοντάδες σπάνια παιχνίδια μιας άλλης εποχής, αποτελεί την αφορμή για το εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιού που θα πραγματοποιήσει η Έλενα Ακύλα στις 29 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00, στο ΕΜΣΤ. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κόσμο του καλλιτέχνη, θα ταξιδέψουν στην παιδική ηλικία των μεγάλων, θα εμπνευστούν κατασκευάζοντας το δικό τους παιχνίδι, συνδέοντας, με διασκεδαστικό τρόπο, το παρελθόν με το δικό τους παρόν.
Διάρκεια: 2 ώρες (Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών)

Εκπαιδευτικό εργαστήρι στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης της Dilek Winchester – Έλενα Ακύλα
3 Ιανουαρίου 2013, στις 12.00
Στην εγκατάστασή της «Γεωμετρία της Ζωής» η Dilek Winchester γράφει σε μεταλλικές πλάκες 72 λέξεις που εκφράζουν συναισθήματα σε τρεις διαφορετικές γλώσσες. Δίπλα παρουσιάζει ένα βίντεο στο οποίο ένας ηθοποιός αναπαριστά τα συναισθήματα αυτά με 72 διαφορετικές εκφράσεις προσώπου. Ποια είναι η γλώσσα των συναισθημάτων; Πότε νιώθουμε χαρούμενοι ή λυπημένοι ή θυμωμένοι; Πως αποτυπώνεται στο πρόσωπό μας; Τα παιδιά 6-12 ετών που θα συμμετάσχουν στις 3 Ιανουαρίου 2013, στις 12.00 στο εκπαιδευτικό εργαστήρι της Έλενας Ακύλα, στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης της Dilek Winchester, ανακαλύπτουν την ευρεία γκάμα των συναισθημάτων και τα καταγράφουν στην κάμερα δημιουργώντας το δικό τους πρώτο video art.
Διάρκεια: 2 ώρες (Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών)

 

Πηγή: http://www.elculture.gr

You may also like