Χρώμα μαλλιών ανάλογα… με τον καιρό;

Η βρετανική εταιρεία The Unseen λέει “ναι, γίνεται!”

Σ’ εμάς τα κορίτσια αρέσει ο πειραματισμός στα μαλλιά μας. ΟΚ, ίσως όχι τόσο σε ό,τι αφορά το μήκος, αλλά για το χρώμα δεν εμφανίζουμε ποτέ άρνηση! Τι θα λέγατε αν σας έλεγα πως χάρη σε μία βαφή μαλλιών, το χρώμα θα αλλάζει ανάλογα… με τις καιρικές συνθήκες; Αυτό μας λέει η Lauren Bowker, χημικός και ιδρύτρια της εταιρείας The Unseen, η οποία διατηρεί και την καινοτόμο πατέντα της βαφής μαλλιών Fire.
Βάζοντας τέλος στο δίλημμα “κόκκινο ή καστανό;”, ο υβριδικός σχεδιασμός της Fire επιτρέπει στα μαλλιά να αποκτήσουν διαφορετικές αποχρώσεις αναλόγως με τον καιρό που επικρατεί, δίνοντάς τους επαναστατικό χρώμα. Καθώς motto της είναι πως “η επιστήμη είναι μαγεία”, η Bowker ομολογεί πως όνειρό της ήταν να πραγματοποιήσει “όσα μπορεί να φανταστήκαμε ως παιδιά”.

Η χημική δομή της Fire ανταποκρίνεται στις καιρικές συνθήκες ώστε το χρώμα των μαλλιών να αλλάζει ανάλογα με τις θερμοκρασίες. Για παράδειγμα, στο κρύο τα μαλλιά είναι μαύρα, ενώ σε ανεβασμένες θερμοκρασίες σταδιακά κοκκινίζει. Η αλλαγή, όμως, μπορεί να γίνει κι όταν αλλάζει η θερμοκρασία του σώματος του χρήστη. Τι εννοούμε; Αν για παράδειγμα ο χρήστης κοκκινίσει, εκ των πραγμάτων η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει, άρα αλλάζει και το χρώμα των μαλλιών. Υπάρχουν συνολικά πέντε εναλλαγές: από μαύρο σε κόκκινο, από μαύρο σε λευκό, από ασημί σε μπλε παστέλ, από καστανό σε ξανθό κι από μπλε σε λευκό. Η βαφή είναι ημιμόνιμη και φεύγει μετά από αρκετά λουσίματα.
Κύριο συστατικό της βαφής είναι ένα θερμοχρωμικό μελάνι το οποίο, αν και τοξικό από μόνο του, έχει υποστεί πολυμερή σταθεροποίηση ώστε να είναι φιλική προς το τριχωτό της κεφαλής, όπως και οι κλασσικές βαφές μαλλιών.

Η Fire παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, σε συνεργασία της The Unseen με το πρακτορείο μοντέλων Storm Models μέσα από videos προσομοίωσης.

Η Fire είναι ακόμη υπό δοκιμές ώστε να αναδειχθεί 100% ασφαλής προτού διανεμηθεί στο εμπόριο. Εφόσον γίνει αυτό, η Bowker θα αναζητήσει εμπορικό συνέταιρο για να προχωρήσει η κυκλοφορία της Fire.
Αν όντως φτάσει στο εμπόριο η Fire, νομίζω πως τα hairstyles μας θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά! Εσείς θα τη δοκιμάζατε; Εγώ σίγουρα!

You may also like