Ψάχνοντας το χαμένο νόημα των παγκόσμιων ημερών

e1b70ddbc3c212880daf94c7ebe960a7Η αλήθεια είναι ότι παγκόσμιες ημέρες υπάρχουν πολλές. Πόσες όμως από αυτές έχουν ουσιαστικό και σοβαρό λόγο ύπαρξης; Οι παγκόσμιες ημέρες καθιερώθηκαν για να μας υπενθυμίζουν γύρω από ποια ζητήματα, ποια ιδανικά, ποιες αρχές και ποιες συνήθειες πρέπει να ενημερωθούμε διεξοδικά. Ή μήπως όχι;

Κάποιες παγκόσμιες ημέρες καταφέρνουν απλώς να προκαλέσουν γέλιο, εκτοπίζοντας παράλληλα και το σπουδαίο νόημα που όντως έχουν κάποιες άλλες παγκόσμιες ημέρες, που κατά τ’ άλλα σκοπό έχουν να αφυπνίσουν τον άνθρωπο γύρω από συγκεκριμένα θέματα.

Ας δούμε ποιες παγκόσμιες ημέρες δεν έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης!
19 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας
Οκ, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τη χρησιμότητά της και το γεγονός ότι σε μια πολιτισμένη κοινωνία αποτελεί ένα εκ των ων ουκ άνευ αγαθό, αλλά ομολογώ ότι δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι αυτή η απολύτως φυσική ανάγκη πρέπει να τιμάται μία φορά το χρόνο. (Σημείωση: Το ξέρατε ότι κάθε άνθρωπος περνά κατά μέσο περίπου 3 χρόνια της ζωής του στην τουαλέτα;)

20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Σπουργιτιού
Το ομολογουμένως συμπαθές πτηνό μάλλον ήθελε να νιώσει ξεχωριστό από τα υπόλοιπα ζώα και διεκδίκησε την καθιέρωση μίας ημέρας μόνο για εκείνο. Άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει!!!

diet20 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας
Ζουμεροί και ζουμερές αυτού του πλανήτη ενωθείτε και πείτε όχι στις εξαντλητικές δίαιτες αδυνατίσματος και στην καταπίεση των σύγχρονων προτύπων ομορφιάς…. Για μία μέρα τουλάχιστον, στις 20 Μαΐου!
8 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού
Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια τον Αύγουστο. Λίγο η ζέστη, λίγο η παραλία, λίγο ο ήλιος, λίγο τα κοκτέιλ και τα μίνι, λίγο τα λόγια του παπά… Πολύ θέλει να καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ευχαρίστησης η 8η του Αυγούστου;

30 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Γάμου
Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να έχουν σαν όνειρο ζωής το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας, όμως κάποιοι άλλοι ανατριχιάζουν και μόνο στην ιδέα της ύπαρξης αυτού του θεσμού. Φανατικοί εργένηδες αυτού του κόσμου that’s your day!

15 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών
Τρέμω και μόνο στην ιδέα ότι κρίθηκε αναγκαία η ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το πλύσιμο των χεριών… Υφίσταται άνθρωπος που δεν είναι πλήρως ενημερωμένος για τη χρησιμότητα αυτής της συνήθειας;;;;;

20 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Κουνουπιών
Μπορεί αρχικώς να σας ακούγεται αστείο, όμως αυτή η μέρα έχει τη χρησιμότητά της. Καθιερώθηκε με σκοπό την ενημέρωση γύρω από τις ασθένειες και τις μολύνσεις που μπορεί να προκληθούν μετά από τσίμπημα κουνουπιού, όπως η μάστιγα της ελονοσίας.

bistecca14 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας
Το μόνο που θα σχολιαστεί εδώ είναι ότι ο άνθρωπος που καθιέρωσε τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν ο Τομ Μπέρτσι, ραδιοφωνικός παραγωγός του 103,7 FNX στο Round Island των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν γνωστός για την «ελεύθερη ζωή» του. Να σημειώσουμε επίσης, ότι την ίδια ημέρα στις ΗΠΑ γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα της σταθεράς Π (Π=3,14), η οποία γιορτάζεται με πάρτυ και εκδηλώσεις από όλους τους μαθηματικούς και τους φυσικούς της χώρας.

22 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου
Η ιστορία έχει ως εξής: Στις 22 Ιουνίου του 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Πόρσε για την κατασκευή του εν λόγω μοντέλου αυτοκινήτου. Έκτοτε καθιερώθηκε ως ημέρα σκαραβαίου.

27 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής
Ίσως η πιο «οδυνηρή» ημέρα για εμάς τις γυναίκες αλλά και κατ’ επέκταση για τους επιχειρηματίες! Πάλι καλά που δεν είναι ευρέως γνωστή και δεν είμαστε υποχρεωμένες να την τηρήσουμε!

You may also like