Ψύξη: σημεία των καιρών…

Κάτι που δεν μαζέψαμε ακόμα το πάπλωμα, κάτι που ξεκίνησαν απότομα οι ζέστες, ανοίξαμε το παράθυρο να μας χτυπήσει το δροσερό αεράκι και το επόμενο πρωινό, καταλήξαμε με ψύξη. Ο πόνος και η δυσκαμψία του σώματος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που φέρνει μαζί της και μας κάνει την ζωή ανυπόφορα δύσκολη.

Οι απότομες εναλλαγές στην θερμοκρασία του σώματος, θεωρούνται ως το κύριο αίτιο της ψύξης που μας επισκέπτεται ύπουλα και απροειδοποίητα. Στην περίπτωση που ιδρώσετε και μπείτε σε κάποιο χώρο με κλιματισμό, προσπαθήστε να έχετε καλυμμένο τον αυχένα σας με κάποιο φουλάρι. Θα διατηρήσει την θερμοκρασία στην περιοχή και θα βοηθήσει στην πρόληψη του πιασίματος. Όσο για τον βραδινό ύπνο και όχι μόνο, τα ρεύματα από τα ανοιχτά παράθυρα αντενδεικνύονται. Διατηρήστε μια δροσερή θερμοκρασία στο δωμάτιο με τα κατάλληλα για την εποχή κλινοσκεπάσματα και τις σωστές πυτζάμες.

Αν παρ’όλα αυτά, δεν καταφέρετε να γλιτώσετε και ξυπνήσατε με έντονους πόνους, οι παρακάτω λύσεις θα φανούν εξαιρετικά βοηθητικές και ανακουφιστικές. Ένα ζεστό μπάνιο, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό. Αφήστε το ζεστό νερό να κυλήσει για ώρα στην περιοχή που πονάτε. Αυτό θα χαλαρώσει το μυ και θα σας ανακουφίσει. Στην συνέχεια, προσέξτε πολύ, μην μείνετε με την υγρασία σε κάποιο κλιματιστικό ή σε ανοιχτό παράθυρο, γιατί τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα επίπονα. Σκουπιστείτε καλά. Βάλτε καθαρά και στεγνά ρούχα και τοποθετήστε μια θερμοφόρα στην περιοχή για αρκετή ώρα. Αν ο πόνος δεν δείχνει να υποχωρεί στο ελάχιστο, μια θερμαντική κρέμα θα δουλέψει δραστικά κατά την διάρκεια του βραδινού σας ύπνου, και θα ξυπνήσετε, νιώθοντας πολύ καλύτερα.

Οι πόνοι που επιμένουν μετά από το πρώτο 48ωρο, χρίζουν επίσκεψης σε κάποιον ορθοπεδικό, ο οποίος και μπορεί να προτείνει την τοποθέτηση κάποιου κολάρου για μερικές ημέρες.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ψύξη είναι χαρακτηριστικό της άνοιξης και του φθινοπώρου και καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, με τις έντονες εναλλαγές της θερμοκρασίας και των χώρων στους οποίους κινούμαστε.

 

You may also like