Όλα για τις βλεφαρίδες σας!, από την Κατερίνα Σαρμονικά

c0deb200df2886c8a80f8e0db660509dΈνδειξη γοητείας, θηλυκότητας και υγείας αποτελούν για τις γυναίκες οι μακριές, πλούσιες βλεφαρίδες. Σήμερα λοιπόν θα μάθουμε τα πάντα για αυτές! Μυστικά ομορφιάς, τρόποι και προϊόντα περιποίησης και φροντίδας!

1. Δεν ξεχνάμε ποτέ να τις ξεβάφουμε το βράδυ πριν κοιμηθούμε, διότι αν μείνει mascara, ξεραίνεται και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σπάει τις βλεφαρίδες αλλά και να τις ρίχνει. Χρησιμοποιήστε ειδικό ξεβαφτικό με καλλυντικά έλαια, που προσφέρουν παράλληλα και ενυδάτωση. Ταμποναριστά και απαλά με εμποτισμένο βαμβάκι καθαρίζουμε τις βλεφαρίδες κ προσέχουμε να μην τις τρίβουμε.

2. Θυμόμαστε να τις ενυδατώνουμε με ελαιόλαδο ή καστορέλαιο συχνά, ώστε να τις διατηρούμε υγιείς, λαμπερές και ζωντανές.

3. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ψαλιδάκι για να τις γυρίσετε πριν όμως χρησιμοποιήσετε την mascara. Σε αντίθετη περίπτωση οι βλεφαρίδες σπάνε!

4. Mascara βάζουμε στο τέλος, αφού έχουμε βάψει τα ματιά μας. Βάφουμε κ την από πάνω πλευρά των βλεφαρίδων με mascara ,ώστε να παρασυρθούμε τυχόν υπολείμματα σκιάς που έπεσαν πάνω τους.

5. Φροντίζουμε να ξεκινάμε το βάψιμο από τις ρίζες και προσεκτικά, ενώ κοιτάμε ευθεία και ελαφρός προς τα κάτω, συνεχίζουμε το βάψιμο προς τα πάνω έως τις άκρες. Μπορεί η κίνηση αυτή να ακολουθεί “Ζικ ζακ”πορεία, ώστε παράλληλα να της ξεχωρίζει.

6. Τις κάτω βλεφαρίδες μπορείτε να μην τις βάφετε, εάν είναι πολύ μακριές, καθώς το αποτέλεσμα πολλές φορές δεν είναι όμορφο, ή εάν έχετε την τάση να μουτζουρώνεστε στη διάρκεια της ημέρας (όπου σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο στις κάτω βλεφαρίδες αδιάβροχη).

e117c163af3750410507bf1ceaf5f75a7. Για να μη μουτζουρώνεστε, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά, χρησιμοποιήστε επαγγελματική κάρτα ή κουτάλι και καλύψετε το βλέφαρο ενώ βάφετε. Ωστόσο, εάν κάπου σας ξέφυγε, μην αγχώνεστε.. Αφήστε να στεγνώσει η μουτζούρα και με μια καθαρή μπατονέτα σκουπίστε απαλά.

8. Η mascara μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν eyeliner με κάποιο πινελάκι, αν δεν έχουμε το συγκεκριμένο προϊόν.

9. Για όσες επιλέγετε αδιάβροχη mascara, προσπαθείτε να μην την χρησιμοποιείτε καθημερινά (2-3 φορές την εβδομάδα), διότι λέγεται ότι καταστρέφει τις βλεφαρίδες.

10. Ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης της mascara που συνήθως δεν πρέπει να ξεπερνά τους 6 μήνες χρήσης. Ωστόσο δεν πετάμε το βουρτσάκι, το πλένουμε κ το ξανά χρησιμοποιούμε για να χτενίζουμε τις βλεφαρίδες και τα φρύδια μας!

11. Αν έχουμε μικρά ματιά οι έντονες μακριές βλεφαρίδες τα κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερα. Για αυτό μη διστάσετε να τις βάψετε ξανά και ξανά, αφού έχει στεγνώσει κάθε στρώση mascara, ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

12. Αν όμως έχετε πολύ κοντές βλεφαρίδες υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα. Mascara με ενσωματωμένες μικρές μικρές τριχούλες που “κολλάνε”με τις δικές σας κ έτσι δείχνουν μακρύτερες, τουφίτσες που πολύ εύκολα τις κολλάτε με την ειδική κολλά ανάμεσα στις δικές σας ή ολόκληρη σειρά βλεφαρίδων κατά των ίδιο τρόπο. Υπάρχει η περμανάντ βλεφαρίδων που τις γυρνάει δημιουργώντας “c” καμπύλη (για όσες έχετε ίσιες ή πτωτικές βλεφαρίδες)και η βαφή βλεφαρίδων (για όσες θέλετε ένα φυσικό πιο έντονο χρωμα σε όλο το μήκος-αφορά κυρίως ξανθές και καστανές). Και οι δυο παραπάνω περιπτώσεις γίνονται από αισθητικό, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 1-2 μήνες.

Τέλος μπορείτε να εμπιστευτείτε μια εξειδικευμένη αισθητικό να σας τοποθετήσει extension βλεφαρίδων, μια μέθοδο που ακολουθούν πολλές σταρ του Hollywood χαρίζοντας σας πιο μακριές, πιο πυκνές και πλούσιες βλεφαρίδες που δεν θα χρειάζεται καν να τις βάφετε. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μήνες κάνοντας την απαραίτητη συντήρηση. (Διεξοδικά θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο καθώς το ενδιαφέρον σας για την συγκεκριμένη μέθοδο ειναι μεγάλο.)

You may also like