Γαρίδες στο φούρνο με ρεβύθια και σκόρδο

ΥΛΙΚΑ:
2 κονσέρβες ρεβύθια στραγγισμένα
90 ml. ελαιόλαδο ( 6 κ.σ.)
500 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι χοντροσπασμένο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

03807072d7e91bc720b7e2b8ee4be3ad_LΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα ταψί και τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. λάδι, 1/2 κ.γ. αλάτι και ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με 4 κ.σ. λάδι, το σκόρδο, το ξύσμα του λεμονιού, τους κόκκους του πιπεριού και 1 κ.γ. αλάτι. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για 10 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες στα ρεβίθια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για ακόμη 5-8 λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: cookbox.gr

You may also like