Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λάδι λεβάντας

Το λάδι λεβάντας ανακαλύφθηκε πριν από 2.500 χρόνια και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για θεραπευτικές πρακτικές λόγω των πολλών ωφελειών του στο νευρικό σύστημα. Το αρχαίο αυτό συστατικό είναι γνωστό ότι έχει κατευναστικές ιδιότητες και μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα, από τα δαγκώματα και τις μικρές πληγές έως την αϋπνία, το στρες, τους πονοκεφάλους και είναι ιδανικό για το δέρμα.

Πολλοί κομμωτές το χρησιμοποιούν στα μαλλιά τους για να θρέψουν το τριχωτό της κεφαλής, αναμειγνύοντάς το με άλλα προϊόντα. Το τρίψιμο μερικών σταγόνων στο τριχωτό σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη της πιτυρίδας.

Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά ως άρωμα, να κάνετε μασάζ χαμηλά στη κοιλιά για χαλάρωση ή σε άλλες περιοχές όπως οι ώμοι σας που «κουβαλούν» πολύ στρες. Το λάδι λεβάντας χρησιμοποιείται συνήθως στις λοσιόν λόγω των χαλαρωτικών ιδιοτήτων του. Χρησιμοποιήστε το λάδι λεβάντας κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου καθώς μπορεί να λειτουργήσει για να καταπραΰνει τις κράμπες της περιόδου.

Το λάδι λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης, ενάντια στη φαγούρα ή στην ακμή, καθώς έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στα χείλη σας για υγρασία και ενυδάτωση.

Το λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρωματοθεραπεία σε οποιαδήποτε συσκευή, για την απόλυτη χαλάρωση πριν αλλά και κατά την διάρκεια του ύπνου, μιας και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα απέναντι στην μείωση του άγχους και των νεύρων και χαλαρώνει τον εγκέφαλο, ώστε να μπορείτε να αναζωογονηθείτε ενώ κοιμάστε.

You may also like