Όταν λες “Αντίο”, από την Jasmine Altunyan

RustMetalAbstractTexture Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη από ψυχολογικής άποψης καθώς έπρεπε να πάω σε δυο κηδείες, δυο Ανθρώπων, οι οποίοι χάθηκαν με τον ίδιο τρόπο, αναπάντεχα, μετά από καρδιακό επεισόδιο. Αυτό το κείμενο το αφιερώνω σε εκείνους και σε όλους όσους έφυγαν νωρίς, αφήνοντας πίσω τους ένα κενό που δεν μπορεί να συμπληρωθεί.
Το να χάνεις άνθρωπό σου είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις στην ζωή σου, γιατί πολύ απλά χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Άλλοι ξεσπάνε σε λυγμούς, άλλοι αρνούνται να πιστέψουν την πραγματικότητα, άλλοι πάλι έρχονται σιγά σιγά σε συμφιλίωση με την ιδέα. Αλλά η αλήθεια είναι μια, τον άνθρωπο αυτόν δεν πρόκειται να τον ξαναδείς ποτέ, αλλά θα είναι πάντα εκεί, μέσα στο μυαλό σου, σε καθημερινή βάση και θα νομίζεις πως όλο αυτό είναι ένα όνειρο και θα ξυπνήσεις, μια προσωρινή κατάσταση η οποία θα φτιάξει, θα διορθωθεί… δεν γίνεται.

Οι καλοί άνθρωποι αφήνουν καλή ενέργεια πίσω τους, όπως και να το κάνεις. Μια φίλη μου, μου είπε πως αυτή είναι η ζωή και πρέπει να μάθουμε να συμβιβαζόμαστε με την ιδέα ότι είμαστε φθαρτοί και πως από την μια στιγμή μπορεί να χαθούμε. Ναι, ίσως… εγώ πάντως θεωρώ πως ο άνθρωπος είναι ενέργεια, και η ενέργεια είναι αθάνατη, άρα ένα κομμάτι μας είναι αθάνατο και παραμένει εκεί, για πάντα. Δεν ξέρω αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή, μετενσάρκωση, Παράδεισος ή Κόλαση, το μόνο που ξέρω είναι πως υπάρχει το τώρα και αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να το ζούμε στο έπακρον. Η ζωή είναι πολύ μικρή για κακίες, ζήλιες, κακεντρέχιες, μιζέρια και γκρίνια.

Κάντε το καλό και ίσως και εσάς στο τέλος θα σας θυμούνται ως τους γλεντζέδες, καλοσυνάτους ανθρώπους που αγαπούσαν όλοι, όπως αυτούς τους δυο ανθρώπους που χάσαμε την περασμένη εβδομάδα. Συμφιλιωθείτε μετά από κάθε καυγά και πότε μα ποτέ μην κοιμόσαστε θυμωμένοι. Ζήστε τα όλα στο έπακρον, αγαπήστε με τρέλα και πάθος και να λέτε καθημερινά στους δικούς σας πόσο πολύ τους αγαπάτε και το πόσο σημαντικοί είναι για εσάς γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποιά θα είναι η τελευταία φορά που θα τους δείτε.

Τα φιλιά μου,
Jasmine (Asiko) Altunyan

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Jasmine, πατήστε εδώ

You may also like