Ο Leonardo DiCaprio θα ενσαρκώσει το Woodrow Wilson

Leonardo DiCaprio 5Φαίνεται πως οι βιογραφίες… ταιριάζουν στο Leonardo DiCaprio! Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως μέσα σε αυτά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει υποδυθεί τον J. Edgar Hoover («J. Edgar», 2011) , τον Frank Abignaile Jr. («Catch Me If You Can», 2002) και το Howard Hughes («The Aviator», 2004). Και σε λίγους μήνες θα είναι ο Jordan Belfort στην επερχόμενη ταινία του Martin Scorsese «The Wolf of Wall Street». Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές του The Hollywood Reporter, ο δημοφιλής ηθοποιός σχεδιάζει να ενσαρκώσει άλλη μία ιστορική φυσιογνωμία. Ο λόγος για τον 28ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Woodrow Wilson. Μάλιστα εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Leonardo DiCaprio θα έχει και τα ηνία της παραγωγής της βιογραφικής ταινίας με τίτλο «Wilson».

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του A. Scott Berg – το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη βδομάδα στα βιβλιοπωλεία των ΗΠΑ –, η ταινία θα κάνει μία οικεία παρουσίαση του Wilson, καθώς ήταν εκείνος που ναι μεν οδήγησε τη χώρα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, συνέβαλε δε στην ειρήνη μέσω των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι. Ο Hollywood Reporter σημειώνει πως «η πηγή προσφέρει μία ηρωική εικόνα» του πρώην προέδρου και δίνει μεγάλη έμφαση στα επιτεύγματά του, όπως η δημιουργία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και η συμβολή του στη Συνθήκη των Βερσαλλιών, τη στιγμή που καλούνταν να αντιμετωπίσει τα θέματα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Στο άρθρο υπάρχει μία υπόνοια πως η ταινία θα επικεντρωθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του Wilson, πιθανώς στις προσπάθειές του να υποστηρίξει η Αμερική την Κοινωνία των Εθνών – μία εξοντωτική ενέργεια εξαιτίας της οποίας έπαθε και το εγκεφαλικό επεισόδιο τον Οκτώβριο του 1919.

Leonardo DiCaprio 2Αν και φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί δημιουργοί που γλυκοκοιτάζουν την εν λόγω παραγωγοί, ακόμη κανείς δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει με βεβαιότητα κάποιο όνομα. Στην παρούσα φάση δεν έχει «κλείσει» κάποιος σκηνοθέτης ή σεναριογράφος, παρ’ όλο που ο DiCaprio θα έχει στο πλάι του τη Jennifer Davisson Killoran («The Ides of March», 2011) της εταιρείας παραγωγής Appian Way καθώς και τον ίδιο το Berg.

Ο ίδιος ο DiCaprio προσπαθεί να αφήσει πίσω του τον αμφιλεγόμενο «J.Edgar»του Clint Eastwood. Και μοιάζει να το καταφέρνει έπειτα από τις διθυραμβικές κριτικές για το ρόλο του Calvin Candle στο «Django Unchained» του Quentin Tarantino και την πρόσφατη εισπρακτική επιτυχία του «Great Gatsby», όπου επίσης κέρδισε τους κριτικούς. Για την ώρα η μόνη σίγουρη παραγωγή που περιμένουμε με πρωταγωνιστή το δημοφιλή ηθοποιό είναι – όπως προανέφερα – το «Wolf of Wall Street», όπου θα συνεργαστεί μ’ ένα εξίσου δυναμικό καστ που περιλαμβάνει τους Matthew McConaughey, Jonah Hill, Margot Robbie, Jon Favreau, Kyle Chandler, Rob Reiner και Jean Dujardin.

Πηγές: www.cinemablend.com και www.imdb.com

Credits φωτογραφιών:  Pinterest

Προσωπικό σχόλιο: Μάλλον ο Leonardo DiCaprio πήρε κάπως πατριωτικά την τελική γεύση που άφησε στο κοινό ο «J. Edgar» του. Επειδή όμως αναγνωρίζουμε πως πλέον έχει εξελιχθεί σ’ έναν ικανότατο ηθοποιό, ευελπιστούμε πως η προσπάθειά του να φέρει στη ζωή τον Woodrow Wilson θα τον δικαιώσει! Μέχρι όμως τις επίσημες ανακοινώσεις, αρκούμαστε να τον περιμένουμε στη νέα ταινία του Martin Scorsese, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Νοεμβρίου!

You may also like