Όταν ο Scorsese υπερισχύει του Σουλεϊμάν!

250px-Fringe-season-4-poster[1]Μετά το άρθρο με τους βρικόλακες, ξεκινήσαμε έναν διάλογο στο facebook για όλες τις σειρές που παρακολουθούμε. Φυσικά μιλάω για εκείνες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και όχι από την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Για να μην σκεφτείτε αμέσως ότι έχω οτιδήποτε με αυτά τα σήριαλ θα σας πω, δεν έχω απολύτως τίποτα, ούτε καν την αντοχή να τα παρακολουθήσω.

Θυμάμαι ότι κάποια φανατική με τα «Τούρκικα» σήριαλ μου είπε ότι είναι λάθος μου να κρίνω κάτι χωρίς να το έχω δει, έτσι είπα και εγώ να ρίξω μία μάτια, συγγνώμη αλλά πέντε λεπτά δεν κατάφερα να κλείσω βλέποντας το. Διότι αν είναι να διαλέξω μία σαπουνόπερα για να περάσω την ώρα μου, θα προτιμήσω μία με καλή σκηνοθεσία και καλή ηθοποιία. Επίσης συμβάλει το γεγονός ότι θα είναι σε μία γλώσσα που καταλαβαίνω και μου αρέσει να ακούω που είναι εξίσου σημαντικό….. και τα τούρκικα δεν είναι το φόρτε μου!

Οι σειρές όμως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή ακόμα και εκείνες από την Μεγάλη Βρετανία που μας γίνονται εμμονή και δεν σταματάμε να τις παρακολουθούμε ,δεν περιορίζονται θεματικά στις αγάπες, τους έρωτες και τα οικογενειακά δράματα. Αντίθετα, υπάρχουν σειρές επιστημονικής φαντασίας που ασχολούνται με την ιατρική, τη φυσική, την χημεία. Άλλες που έχουν να κάνουν με πολιτικά σκάνδαλα και με δίκες, που μπορεί να είναι υπερβολικές αλλά τουλάχιστον έχουν ενδιαφέρον, ακόμα και με κατά συρροή δολοφόνους. Αλλά ακόμα και οι ιατρικές σειρές που οι υποθέσεις τους μπορεί να είναι εξωπραγματικές δεν παύουν να μας δίνουν πραγματικές ιατρικές πληροφορίες.

boardwalkempire_300[1]

Αλλά υπάρχουν και σειρές βασισμένες σε βιβλία που μας ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους, φτιαγμένους από την φαντασία ενός ανθρώπου που είχε το θάρρος να ονειρευτεί κάτι και αυτό είναι όμορφο. Γιατί άλλωστε να προσπαθούμε τέσσερις χρονιές να δούμε τι θα γίνει με το «παιδί» που μπήκε στη φυλακή και αν τελικά θα τα καταφέρει να βγει και που θα πάει μετά. Ή ακόμα χειροτέρα να προσπαθούμε να δούμε αν όλοι εκείνοι που χάθηκαν στον νησί θα ξεφύγουνε από εκεί;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις σειρές που παράγει η Αμερική. Αντίθετα φανερώνει ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν πολλά χρήματα και πολύ χρόνο για να δημιουργήσουν ταινίες για την τηλεόραση και όχι «φτηνή τηλεόραση» για μία απαίδευτη μάζα. Αν κοιτάξετε προσεκτικά την πληθώρα των σήριαλ και τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν θα καταλάβετε τι εννοώ. Ίσως για αυτό, μετά από τόσα χρόνια, βλέποντας αυτά, δεν άντεξα να «απολαύσω» την Ελληνοτουρκική τηλεόραση της αγαπητής κυρίας.

download-wallpaper-thumb-3

Για αυτό, ας ξαναγυρίσω καλύτερα σε εκείνη την σειρά που τυχαίνει να είναι παραγωγός της ο Martin Scorsese ή στην άλλη που πρωταγωνιστεί ο Jeremy Irons…

You may also like