Ζυμαρικά με κιμά και σκορδάτο γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. ζυμαρικά (προτιμότερο μικρόσχημα)
350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα ή ελιά)
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια (από κονσέρβα), πολτοποιημένα στο μπλέντερ
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
πάπρικα για το πασπάλισμα

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου Φωτογραφίες: Σωτήρης Παπανικολάου

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
Φωτογραφίες: Σωτήρης Παπανικολάου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Διαδικασία Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς, να ροδίσει ομοιόμορφα, να «πιει» τα περισσότερα υγρά του και να μαραθεί και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλατοπίπερο και την κανέλα, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό ή όσο χρειάζεται για να καλυφθεί σχεδόν ο κιμάς. Σκεπάζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μείνει με τη σάλτσα του.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για όση ώρα λένε οι οδηγίες στη συσκευασία. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και λίγο αλάτι.

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κιμά σε πιάτα και από πάνω βάζουμε 1 – 2 κουταλιές από το γιαουρτόσκορδο. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr

You may also like