10 λόγοι για να βάλουμε το μηλόξυδο στο σπίτι μας

Μετά από αυτά που ακολουθούν, δύσκολα θα αντισταθείτε στη «δύναμή» του.

Αν και οι χρήσεις του ξυδιού λίγο πολύ είναι γνωστές στον κόσμο, τα αναρίθμητα οφέλη του για την υγεία του οργανισμού μας πολλές φορές παραλείπεται να αναφερθούν. Ειδικά όσον αφορά στο μηλόξυδο, θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι στα χέρια μας έχει περάσει ένα γιατροσόφι της φύσης που μπορούμε να καταναλώνουμε και να χρησιμοποιούμε καθημερινά, απολαμβάνοντας αυτά που έχει να μας προσφέρει. Γι’ αυτόν τον λόγο, συγκεντρώσαμε τα 10 σπουδαιότερα οφέλη του στη ζωή μας.

  1. Κάνει αποτοξίνωση στο οργανισμό μας και βοηθά στην εξισορρόπηση του pHτου σώματος, διεγείροντας, παράλληλα, την καρδιαγγειακή λειτουργία.
  2. Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και λίπους, καθώς μειώνει την επιθυμία για ζάχαρηκαι καταπιέζει την όρεξη.
  3. Περιέχει προβιοτικά και ένα είδος οξέος (οξικού) που προωθεί την ανάπτυξη των προβιοτικών, προλαμβάνοντας μολύνσειςαπό μύκητες και καντιντίαση.
  4. Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, γεγονός που ανέδειξε και μια Ιαπωνική μελέτη. Κατά τη διάρκειά της, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι 30mlμηλόξυδου την ημέρα μείωσαν τη χοληστερίνη των ατόμων που συμμετείχαν.
  5. Μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα φυσικό conditioner, να δώσει στα μαλλιά μας λάμψη και να τα απαλλάξει από την πιτυρίδα.
  6. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες το κάνουν ικανό σύμμαχο κατά της ακμής ενώ το μηλικό και γαλακτικό οξύ που περιέχει μαλακώνουν το δέρμα, του κάνουν απολέπιση και μειώνουν τα κόκκινα σημάδια.
  7. Λειτουργεί ευεργετικά απέναντι σε ένα αναστατωμένο στομάχι και, με την πηκτίνη που περιέχει, μπορεί να καταπραΰνει τους εντερικούς σπασμούς.
  8. Σκοτώνει τα μικρόβια που κατοικούν στο στόμα και στα ούλα, αφαιρεί στίγματα από τα δόντια και συμβάλλει στη λεύκανσή τους.
  9. Αποτελεί μία ιδιαίτερα αποτελεσματική φυσική λύση για το κρυολόγημα και τον πονόλαιμο, χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και οξικό οξύ, που συμβάλλει θετικάστην ανάπτυξη των προβιοτικών.
  10. Απαλλάσσει τα κατοικίδιά μας από ψύλλους.

You may also like