14ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου στην Σύρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο λαμβάνει χώρα ετησίως στο νησί της Σύρου, στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 2005 από τον Ελληνοαμερικανό μαέστρο,παραγωγό και διευθυντή Peter Tiboris. Τώρα, μπαίνοντας στη 14η σαιζόν του, το Φεστιβάλ προσελκύει παγκοσμίου βεληνεκούς καλλιτέχνες από δεκάδες χώρες, και έχει γίνει ένας θερινός προορισμός για φιλότεχνους από την Ευρώπη και άλλα μέρη. Το 2011, το Φεστιβάλ ανακηρύχθηκε “ο καλύτερος καλλιτεχνικός οργανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας” από την Επιτροπή Βραβείων των Κριτικών Μουσικής του Συνδέσμου Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, Αθήνα, Ελλάδα. Το Δεκέμβριο του 2014, το Φεστιβάλ έλαβε το βραβείο Gina Bachauer ως Φεστιβάλ της χρονιάς.

Η MidAmerica Productions και η MidAm International είναι οι βασικοί παραγωγοί του Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου, το Γιώργο Μαραγκό, Δήμαρχο και τη Θωμαή Μενδρινού, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού. Η MidAmerica Productions ιδρύθηκε το 1983 και έχει παράξει πάνω από 1300 συναυλίες παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 550 έχουν γίνει στο ιστορικό Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη. Η MidAm International ιδρύθηκε το 2012 και δημιουργεί και παρουσιάζει συναυλίες στη Φλωρεντία, τη Βερόνα, τη Βενετία, τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ, το Παρίσι, την Πράγα, το Βερολίνο, τη Βουδαπέστη, τη Λισαβώνα, το Πόρτο, το Μακάο (Κίνα) και τη Σύρο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στην Ελλάδα, είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στην Αθήνα και, τόσα πολλά χρόνια, είμαστε ενθουσιασμένοι να βρισκόμαστε στη Σύρο δημιουργώντας πολιτισμό μέσα από την κλασική μουσική» – Eilana Lappalainen-Tiboris (Συνέντευξη Τύπου 19.04 2018)

Η εμφάνιση της Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία είναι δυνατή λόγω της γενναιόδωρης χορηγίας του Ιδρύματος Schwarz.

 

14ο Ετήσιο Διεθνές
 Φεστιβάλ Αιγαίου (από το 2005)
Peter Tiboris: Ιδρυτής, Γενικός & Μουσικός Διευθυντής
Eilana Lappalainen: Καλλιτεχνική Διευθύντρια των παραγωγών Όπερας του Φεστιβάλ
Pan-European Philharmonia, Βαρσοβία, Πολωνία
Peter Tiboris: Μουσικός Διευθυντής
Jakub Fiebig: Εκτελεστικός Διευθυντής
Giovanni Pacor: Κύριος Φιλοξενούμενος Μαέστρος
Marta Kluczyńska:  Συνεργάτις Φιλοξενούμενη Μαέστρος
David R. Thye: Διευθυντής Χορωδίας

 

Η χρονιά 2018 σημειώνει την 150η Επέτειο (1868) του θανάτου του Gioachino Rossini και αυτό εορτάζεται με τις παραστάσεις του δύσκολου και απαιτητικού, και σπανίως ακουσμένου STABAT MATER και τέσσερις παραστάσεις της αγαπημένης του LA CENERENTOLA (Σταχτοπούτα).

Διάθεση εισιτηρίων :  www.ticketservices.gr και Θέατρο Απόλλων – +30 22810 85192

You may also like