25 Φεβρουαρίου όλοι στο 4o Lycabettus Run!

Η δημοφιλής διοργάνωση τρεξίματος, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά προκειμένου να προσφέρει σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε ιδιαίτερες διαδρομές αλλά και να απολαύσουν την εμπειρία της άθλησης σε έναν λόφο στην καρδιά της Αθήνας!

Λόγω της προνομιακής θέσης στην οποία διεξάγεται ο αγώνας, προσφέρει στους συμμετέχοντές του την ευκαιρία να τρέξουν σε δύο διαφορετικές επιφάνειες (άσφαλτο και χώμα). Το γεγονός αυτό τον καθιστά μια μοναδική δρομική εκδήλωση για την Αττική! Τρέχοντας στον περιφερειακό του Λυκαβηττού ή μέσα στα μονοπάτια του λόφου, όσοι δηλώσουν συμμετοχή εδώ θα βρεθούν να γίνονται ένα με την φύση της περιοχής και θα απολαύσουν την μαγευτική θέα της πρωτεύουσας από ψηλά.

Οι ασφάλτινες (road) διαδρομές περιλαμβάνουν δύο αποστάσεις, 5,5 και 11 χλμ. Είναι όλες κυκλικές οδηγώντας τους δρομείς να κινούνται δεξιόστροφα επί του περιφερειακού δρόμου του Λυκαβηττού. Ξεκινώντας μπροστά από το ξενοδοχείο, στην κούρσα των 5,5 χλμ οι συμμετέχοντες κάνουν δύο γύρους στον περιφερειακό δρόμο ενώ αντίστοιχα σ’ αυτήν την 11 χλμ πρέπει να ολοκληρώσουν τέσσερις γύρους.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σκυταλοδρομία Lycabettus Relay μήκους 11 χλμ. όπου δύο δρομείς πρέπει να καλύψουν ο καθένας 5,5 χλμ στον περιφερειακό του Λυκαβηττού δίνοντας την σκυτάλη με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου στην άσφαλτο.

Οι χωμάτινες (trail) διαδρομές περιλαμβάνουν κι αυτές δύο αποστάσεις 4,5 και 9 χλμ.  Οι δρομείς ξεκινούν μπροστά από το ξενοδοχείο και για λίγα μέτρα τρέχουν στην άσφαλτο μέχρι να μπουν μέσα στον λόφο του Λυκαβηττού φθάνοντας έως και την κορυφή του, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η κούρσα των 4,5 χλμ ολοκληρώνεται με την κάλυψη ενός γύρου της διαδρομής ενώ αυτή των 9 χλμ απαιτεί δύο γύρους μέχρι τον τερματισμό.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στις περιπτώσεις των ανηλίκων, είναι απαραίτητη η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα που να δίνει την συγκατάθεσή του για την συμμετοχή στη διοργάνωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται μεμονωμένα αλλά και κατά ομάδες άνω των πέντε ατόμων. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας υπεύθυνος της ομάδας, ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.


Την γενικότερη υποστήριξη του αγώνα, αναλαμβάνει το έμπειρο προσωπικό της Sportevent και των συνεργατών της παρέα με εθελοντές που συνδράμουν με τις πολύτιμες υπηρεσίες τους από την πρώτη κιόλας χρονιά της διοργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, υπάρχει η απονομή κυπέλλων στους τρεις πρώτους κάθε ηλιακής κατηγορίας, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Ανεξάρτητα θέσης κατάταξης, όλοι οι συμμετέχοντες επιβραβεύονται με μετάλλια που τους χορηγούνται στον τερματισμό. Όπως και δίπλωμα συμμετοχής που μπορούν να το κατεβάσουν με το ονοματεπώνυμό τους από την ηλεκτρονική σελίδα της διοργάνωσης.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών για τον αγώνα: Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 (δεν θα υπάρξει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα)

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα  www.lycabettusrun.gr

You may also like