Τρεις θεραπείες για τους μαύρους κύκλους!

41ae2956b042b1651f9b451b6c9f38d7Τα μάτια είναι “ο καθρέφτης της ψυχής”, όταν όμως είναι κουρασμένα, με σκιές, σακούλες ή μαύρους κύκλους, η ψυχή δεν αντικατοπτρίζεται τόσο καθαρά, ή τουλάχιστον όχι τόσο λαμπερά θα θέλαμε. Για αυτό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να δώσουμε λύση σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και «σκιάζει» το πιο σημαντικό σημείο του προσώπου μας.

Η δερματολόγος Amy Wechsler από τη Νέα Υόρκη αποκαλύπτει τις τρεις βασικές αιτίες που δημιουργούν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την καθεμία.

 

Αιτία: Πρήξιμο

Θεραπεία: Οι σακούλες και οι σκιές που σας κάνουν να δείχνετε εξαντλημένοι, δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν με το πόσο κουρασμένοι είστε. Για αυτό καλό θα είναι να λάβετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να κόψτε το αλάτι και το αλκοόλ, τα οποία οδηγούν σε κατακράτηση και επιδεινώνουν το πρήξιμο. Καλό θα είναι να κοιμηθείτε με ένα επιπλέον μαξιλάρι για να «στραγγίσει» το υγρό που μπορεί να συσσωρεύεται γύρω από τα μάτια, όταν είστε ξαπλωμένη, και αν παρατηρήσετε ακόμα πρήξιμο το πρωί, δοκιμάστε μια κρύα κομπρέσα. Οι γυναίκες που γεμίζουν την αίθουσα αναμονής στο ιατρείο της δερματολόγου και αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ακολούθου την εξής συμβουλή:  «παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού, το βουτάτε σε παγωμένο νερό, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να κάνετε μασάζ σταθερά προς τα κάτω, στην πρησμένη περιοχή.

009under-eyes-remediesΗ αιτία: Μαύροι κύκλοι

Η θεραπεία: Για να προσδιορίσετε αν η υπερβολική χρωστική ουσία είναι ο ένοχος πίσω από τους μαύρους κύκλους σας, δοκιμάστε να τους εξουδετερώσετε. Αν η «μαυρίλα» μειωθεί, τότε είναι πιθανό να έχετε πρόβλημα με τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα. Εάν η σκούρα απόχρωση επιμένει, τότε ίσως υπάρχουν λόγω κληρονομικότητας ή  υπερέκθεσης στον ήλιο (ή και τα δύο).

Η πιο αποτελεσματική λύση: Εφαρμόστε το αντηλιακό σας μέχρι κάτω από τις βλεφαρίδες σας κάθε μέρα. Η Wechsler συνιστά επίσης να επενδύσετε σε μεγάλα γυαλιά ηλίου για περαιτέρω προστασία και να αποφύγετε να τρίβετε τα μάτια σας, γιατί η τριβή προκαλεί σκούρο χρώμα στο δέρμα (οπουδήποτε στο σώμα, αλλά κυρίως στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών). Εάν η σκούρα απόχρωση σας είναι επιφανειακή, μπορεί να χαλαρώσει με ορισμένα συστατικά, όπως υδροκινόνη, γλυκόριζα και kojic οξύ.

Η αιτία: Αιμοφόρα αγγεία

Η θεραπεία: Αν, όταν πατήσετε τους μαύρους κύκλους σας, φωτίσει το δέρμα σας τότε το πρόβλημα σας πιθανότατα προκαλείται από τα συγκεκριμένα αγγεία. Για καλύτερο αποτέλεσμα, να απλώνετε μια κρέμα με ρετινόλη κάτω από τα μάτια σας κάθε βράδυ, για να οικοδομήσετε το κολλαγόνο στο δέρμα σας. Μια πλούσια κρέμα ματιών με ρετινοειδή θα μειώσει την πιθανότητα ερεθισμού και θα εμπλουτίσει το δέρμα.

You may also like