3 σημάδια ότι χρειάζεσαι ένα πνευματικό διάλειμμα

Η καθημερινότητά μας έχει τόσο έντονους ρυθμούς που είναι λογικό να αισθανόμαστε την κούραση στο τέλος της ημέρας. Υπάρχουν, όμως κι οι φορές που το παρατραβάμε, με αποτέλεσμα η κούραση αυτή να έχει στρογγυλοκαθίσει στη ζωή μας – για να μην πω στο κεφάλι μας! Όπως, λοιπόν, δε θα ζορίζαμε το σώμα σε επιπλέον δραστηριότητα αν αυτό έφτανε στο όριο της αντοχής του, έτσι πρέπει να γίνεται και με την πνευματική μας κατάσταση. Πώς, όμως, μπορούμε να καταλάβουμε πως ήρθε η ώρα για ένα μικρό διάλειμμα;

Είσαι πιο ευέξαπτος από ό,τι συνήθως.

Η καθημερινή αλληλεπίδραση με τα ίδια άτομα εκ των πραγμάτων θα φέρει ενίοτε και συγκρούσεις χαρακτήρων. Ακόμη κι έτσι όμως, αν αισθάνεσαι πως έχεις συχνές εξάρσεις και πως θα αντιδράσεις πιο επιθετικά όταν άλλες φορές απλά θα προσπερνούσες το εκάστοτε γεγονός, τότε μάλλον χρειάζεσαι μία μικρή αποχή. Προσπάθησε να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο κι απόσταση ώστε να σταματήσει να “βράζει” ο εκνευρισμός σου.

Δεν είσαι τόσο επιμελής στη δουλειά σου.

Λάθη γίνονται στη δουλειά, σε όλους έχει τύχει. Όταν, όμως, στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προθεσμίες αρχίζουμε τις παραλείψεις, αυτές είναι επόμενο να φανούν στο τελικό αποτέλεσμα. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι που το άγχος μας θα “χτυπήσει κόκκινο”. Πρέπει να θυμάσαι πως δεν είσαι ρομπότ και χρειάζεσαι κι εσύ το χρόνο να ανακάμψεις σωματικά αλλά και πνευματικά. Έτσι μην ντραπείς να ζητήσεις άδεια εφόσον τη χρειάζεσαι.

Αρχίζει να επηρεάζεται και η σωματική σου υγεία.

Εμφανίζονται ξαφνικά σπυράκια στο πρόσωπο; Δεν κοιμάσαι αρκετά το βράδυ; Ό,τι “περίεργο” κι αν εντοπίζεις στο σώμα σου, είναι απόρροια του καθημερινού σου άγχους. Επειδή, λοιπόν, το άγχος μπορεί όντως να μας αρρωστήσει (ου το απεύχομαι) τότε μάλλον είναι καιρός να βρεις έναν τρόπο να το διαχειριστείς. Κι αυτό γίνεται μόνο αν δώσεις στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το διάλειμμα, θα σου πούμε απλά πως η λύση δεν είναι η αγαπημένη μας σειρά στο Netflix–καλή κι αυτή, αλλά όχι σε συνεχή βάση! Απόλαυσε μία βόλτα, διάβασε ένα βιβλίο, κάνε λίγη yoga… προτίμησε ο,τιδήποτε σε βοηθά να μείνεις στο “τώρα” και να το απολαύσεις!               

Πηγή: The Chalkboard

Featured image: unsplash.com/@dmey503

You may also like