3 ΑΓΝΩΣΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΞ

Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει, η σεξουαλική δραστηριότητα έχει σημαντικά οφέλη και για την υγεία μας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η σεξουαλική μας ζωή, δε σύμφωνα με τις έρευνες, αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας. Έχει μάλιστα διάφορα… κρυφά, όπως τα χαρακτηρίζουν, οφέλη για την υγεία μας.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω τρία από αυτά…

1. Κατά του κρυολογήματος

Μια μελάτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α Η ανοσοσφαιρίνη Α ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από πλήθος λοιμώξεων, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.

2. Δράση κατά των συχνών πονοκεφάλων

Το σεξ λειτουργεί σαν παυσίπονο. Οι ειδικοί λένε ότι οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο δρουν σαν φυσικά παυσίπονα και ανακουφίζουν από την κεφαλαλγία τάσης, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη χαλάρωση των τεντωμένων μυών, ανακουφίζοντας ακόμα και περιπτώσεις ήπιου μυϊκού πόνου στη μέση ή στον αυχένα.

3. Ιδανικό αντιστρες 

Tο σεξ αποτελεί ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δημιουργώντας παράλληλα αισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης.

Πηγή: baby.gr

Photo credits: unsplash.com/@mimilalaa

You may also like