3 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ TO BANANA BREAD ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Το μπανανόψωμο, με το ζεστό άρωμα και την υγρή, τρυφερή υφή του, είναι μια αγαπημένη απόλαυση που έχει ξεπεράσει τις γενιές. Είναι μια εύκολη επιλογή είτε για το διάλειμμα στο σχολείο είτε για ένα σνακ στο γραφείο. Πέρα από το ότι είναι μια απολαυστική απόλαυση για τους περισσότερους από εμάς, αυτό το ψωμί προσφέρει πολλά οφέλη που το καθιστούν εξαιρετική επιλογή στο ημερήσιο διατροφικό μας πρόγραμμα. Ας δούμε τα διάφορα πλεονεκτήματα του, από τη διατροφική του αξία, έως τον ρόλο τουστη μείωση της ανακύκλωσης των τροφίμων.

Διατροφική αξία

Το ψωμί με μπανάνα είναι πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών. Οι μπανάνες, είναι πλούσιες σε κάλιο, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6. Το κάλιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της καρδιάς και βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης… Ενώ η βιταμίνη Β6 υποστηρίζει τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, η παρουσία διαιτητικών ινών βοηθά στην πέψη και σας κρατά περισσότερο χορτάτους, καθιστώντας μια εκπληκτική θρεπτική επιλογή.

Ανακύκλωση τροφίμων

Οι υπερώριμες μπανάνες, που μπορεί να μην αρέσουν σε κάποιους όταν τρώγονται φρέσκες, μπορούν να μετατραπούν σε ένα νόστιμο μπανανόψωμο. Αυτό μειώνει την ποσότητα του φαγητού που καταλήγει στις χωματερές και ευθυγραμμίζεται με τις βιώσιμες πρακτικές μαγειρέματος. Χρησιμοποιώντας συστατικά που διαφορετικά θα μπορούσαν να πάνε χαμένα, όχι μόνο εξοικονομείτε χρήματα αλλά συμβάλλετε και σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κουζίνα.

Ευκολία

Η ιδανική επιλογή για πρωινά εν κινήσει ή ως πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα καρβέλι νωρίτερα και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Έτσι έχετε πάντα μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή διαθέσιμη όταν χρειάζεται. Μπορείτε να προσθέσετε μια ποικιλία από μείγματα, όπως τσιπς σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, μούρα ή μπαχαρικά όπως κανέλα και μοσχοκάρυδο για να δημιουργήσετε διαφορετικά προφίλ γεύσης.

Το να μοιράζεστε ένα φρέσκο ψημένο καρβέλι με φίλους ή την οικογένεια ενισχύει την αίσθηση της ομαδικότητας αλλά και την καλή διάθεση. Απολαύσετε το!

Featured image: unsplash.com/@whitney_wright

You may also like