3 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Αυτό είναι ένα άρθρο που το ανεβάζουμε κάθε χρόνο, στις αρχές του καλοκαιριού, γιατί δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε μάθει ότι το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται παντού και όλες τις ώρες της ημέρας… Με αποτέλεσμα να υπάρχουν 3 σημεία του σώματος που καιγόμαστε και ξεφλουδίζουμε.

Οι περισσότεροι έχουμε ξεκινήσει τα πρώτα μπάνια και σίγουρα μας έχει “αγγίξει” ο ήλιος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, από τα βασικά που πρέπει να κάνει κανείς, είναι η προστασία του από τον ήλιο.

Και ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι το αντηλιακό αλλά και να κάθεστε κάτω από την ομπρέλα σας ή ένα δέντρο στην παραλία. Χωρίς αυτά, αφενός αυξάνετε τον κίνδυνο των εγκαυμάτων και της πρόωρης γήρανσης αλλά και της εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Και όπως τονίζουν οι ειδικοί, κατά τη διάρκεια της παραμονής στη θάλασσα θα πρέπει συχνά να ανανεώνουμε το αντηλιακό αλλά και να το απλώνουμε σε όλα τα σημεία του σώματος. Να, όμως, που υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία αρκετοί (για να μην πούμε οι περισσότεροι) αμελούν να βάζουν αντηλιακό.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Αυχένας

Εάν τα μαλλιά σας δεν καλύπτουν τον αυχένα ή αν τα έχετε πιασμένα, τότε αυτός δεν είναι προστατευμένος. Διαλέξτε ένα αντηλιακό σε μορφή τζελ το οποίο είναι λιγότερο λιπαρό και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν δείχνουν τα μαλλιά σας λιπαρά.

Αυτιά

Τα αυτιά χρειάζονται και αυτά προστασία από τον ήλιο. Δεν έχει σημασία τι είδους αντηλιακό θα χρησιμοποιείτε (τζελ, κρέμα, σπρέι, στικ), αλλά απλά φροντίστε να καλύψετε αυτό το παραμελημένο σημείο.

Κουντεπιέ

Οι περισσότεροι αφήνουμε τα πόδια μας για ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο και είναι λάθος. Εφαρμόστε αντηλιακό στις κορυφές των ποδιών σας για να παραμείνετε ασφαλείς.

Πηγή: baby.gr

Photo credits : @jakobowens1 (unsplash)

You may also like