3 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Οι ημέρες που θα καθόμαστε όλη τη μέρα στην παραλία κάτω από τον ήλιο πλησιάζουν, και αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως παρά τις δυνατές μας προσπάθειες να προστατέψουμε το δέρμα μας, απλώνοντας ξανά και ξανά το αντηλιακό μας, το “φαινόμενο του αστακού”, είναι κάτι που σχεδόν ποτέ δεν καταφέρνουμε να αποφύγουμε. Και μαζί του, φέρνει πόνο, κνησμό και τσούξιμο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε τη ζημιά, αλλά μπορείτε να πάρετε κάποια μέτρα προκειμένου να απαλύνετε τα συμπτώματα.

#1 

Την τεράστια σημασία της ενυδάτωσης, θα την υπενθυμίζουμε ξανά και ξανά. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, παίζει έναν τεράστιο ρόλο. Πίνετε άφθονο νερό για να βοηθήσετε την αντιστάθμιση των αποτελεσμάτων της ξήρανσης που επιφέρει ο ήλιος. Αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι το νερό που βρίσκουμε στα φρούτα είναι εξίσου εξαιρετικής σημασίας. Μια μεγάλη φέτα καρπουζιού περιέχει περίπου εννιά φορές περισσότερο νερό από ένα φλιτζάνι.  Άλλα ενυδατικά φρούτα όπως το μέλι και το πεπόνι, θα δώσουν στο δέρμα σας, το νερό που έχει ανάγκη.

#2

 Οι αναπλαστικές κρέμες, είναι κάτι που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι.  Αφού κάνετε το σχετικά κρύο μπάνιο σας, μιας και το ζεστό νερό πρέπει να αποφεύγεται τον πρώτο καιρό των εγκαυμάτων, πρέπει να εξομαλύνετε την επιδερμίδα σας με την κρέμα. Αφήστε το δέρμα σας να στεγνώσει φυσικά χωρίς να το σκουπίσετε, και εφαρμόστε γενναιόδωρες ποσότητες από την αναπλαστική. Το πιθανότερο είναι πως το δέρμα σας, θα είναι τόσο διψασμένο που θα την απορροφήσει αμέσως, οπότε μετά από κάποιες ώρες θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία.

#3 

Τα ηλιακά εγκαύματα πονάνε και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αντισταθείτε στην επιθυμία να ξεφλουδίσετε την περιοχή που σας ταλαιπωρεί και αντ’αυτού τυλίξτε το σακουλάκι με τα κατεψυγμένα λαχανικά που έχετε στην κατάψυξή σας, σε μια πετσέτα και τοποθετήστε την πάνω στο έγκαυμα.  Αυτό θα απορροφήσει κάποια από τη θερμότητα από το δέρμα σας. Τα αιμοφόρα αγγεία θα συσταλούν και το πρήξιμο θα υποχωρήσει.

Featured image: pexels.com/@luana-freitas

You may also like