3 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΣΟΥ

Πόσο καιρό σκέφτεσαι την ιδέα ότι θέλεις να ενισχύσεις την καλύτερη εκδοχή σου; Ήρθε λοιπόν η στιγμή να υλοποιήσεις αυτή την επιθυμία, χωρίς να φοβάσαι συνεχώς. Εάν ο στόχος είναι να είσαι πιο ευτυχισμένη και υγιής μπορείς να το πετύχεις σταδιακά. Θα κάνεις μικρές βιώσιμες προσαρμογές στο καθημερινό πρόγραμμα σου. Κατά τη διάρκεια ενός εξαμήνου ή ενός έτους με φαινομενικά αδιάφορες αλλαγές, όπως το να καθιερώσεις και να τηρήσεις το ανεβοκατέβασμα της σκάλας αντί της χρήσης του ασανσέρ,ή ακόμη να επιλέγεις υγιεινή διατροφή, μπορεί να έχουν απροσδόκητα σημαντικό αντίκτυπο μέσα σου, αλλά και στην εξωτερική σου εμφάνιση χωρίς σε καμία περίπτωση να αισθανθείς ότι υπερβάλλεις. Ξεκίνα λοιπόν με μικρές αλλαγές καθημερινά κι ετοιμάσου για να δεχτείς τις καλύτερες ανταμοιβές. Τρία tips για ενεργοποίηση.

Ξεκίνα με περισσότερη κίνηση

Το να ανεβοκατεβαίνεις απ’ τη σκάλες για ένα ολόκληρο χρόνο ίσως να ακούγεται μια κουραστική αλλαγή. Όμως μπορεί να επιφέρει στο σώμα σου μεγάλες διαφορές. Πέρα από την αύξηση του καρδιακού σου παλμού, την απρόσκοπτη ροή του αίματος και την επιτάχυνση του μεταβολισμού… Το σημαντικότερο είναι ότι θα αντιμετωπίσεις την τάση για καθιστική ζωή που όλοι λίγο πολύ έχουμε. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται το σώμα σου είναι περισσότερη κίνηση, ιδίως όταν η δουλειά σου είναι τελείως καθιστική.

Τι σημαίνει για σένα το snack;

Φυσικά και έρχεται η ώρα που σκεφτόμαστε οποιοδήποτε λιχουδιά υπάρχει μέσα στο ντουλάπι, ιδίως όταν αρχίζουμε και κουραζόμαστε στη μέση της ημέρας. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται το σώμα σου είναι διατροφή με ισορροπημένα σνακ. Σίγουρα δεν θα σε βοηθήσουν οι ανθυγιεινές επιλογές, όπως μπισκότα ή croissants… Αλλά η έντονη αίσθηση της πείνας που αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της δουλειά σου είναι ένα μήνυμα ότι χρειάζεσαι περισσότερα γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη η θρεπτικά συστατικά. Μια μπανάνα με φιστικοβούτυρο, ένα γιαούρτι με φρούτα ή ένα πιάτο με τραγανά λαχανικά να μειώσει αισθητά την ανάγκη της πείνας. Αν νομίζεις ότι σου είναι δύσκολο να οργανώσεις στο τραπέζι σου υγιεινές ομάδες τροφίμων με βιταμίνες και μέταλλα… Τότε μία λύση είναι να αλλάζεις καθημερινά μία μία τις ανθυγιεινές επιλογές σου σε αντικατάσταση με μία υγιεινή.

Διασκέδασε με μία φίλη

Πόσο χρόνο διαθέτεις ώστε να βλέπεις τις φίλες σου εβδομαδιαία; Σύμφωνα με μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν να κοινωνικοποιούνται περισσότερο και να επενδύουν στις προσωπικές τους σχέσεις, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που είναι λιγότερο κοινωνικοί. Προσπάθησε κάθε βδομάδα να συναντάς μία από τις φίλες σου. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι, όταν έχεις κοντά σου θετικούς ανθρώπους και φίλους είναι μια συνήθεια που θα σε οδηγήσει σε καλύτερη ζωή με γερά θεμέλια.

Είναι ώρα για αλλαγές.

Featured image: pexels.com/@alan-fikz

You may also like