4 λόγοι για να ζητήσετε 2η γνώμη από άλλο γιατρό

Η αναζήτηση δεύτερης γνώμης κρίνεται έως και αναγκαία πολλές φορές.

Επισκέπτεστε το γιατρό αλλά φεύγετε με αμφιβολίες από το γραφείο του μετά την εξέταση. Προφανώς είναι ο γιατρός σας αλλά κάτι δε μοιάζει να πάει καλά. Πρέπει να ζητήσετε δεύτερη γνώμη; Οι ειδικοί λένε ναι και χωρίς δεύτερη σκέψη. Μία νέα οπτική μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά για την υγεία σας. Ακολουθούν 4 σημάδια που σας δείχνουν ότι πρέπει να προγραμματίσετε ένα νέο ραντεβού σε διαφορετικό γιατρό.

  1. Δεν υπάρχει κάποια σαφής διάγνωση.

Ακόμα και πριν ταυτοποιήσει την πάθησή σας, θα πρέπει να είναι σε θέση να σας πει ποιο είναι το πιθανότερο να συμβαίνει ή τουλάχιστον μία γκάμα με πιθανότητες, λέει η LeanaWen, MD, συγγραφέας του «Όταν Οι Γιατροί Δεν Ακούνε» (“When Doctor’s Don’t Listen”). «Εάν δεν το κάνει, αυτό είναι μία μεγάλη κόκκινη σημαία.», λέει.

  1. Η δική σας έρευνα δεν ταιριάζει.

Μη μας παρεξηγείτε. Δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση να ακούτε το κάθε τι που αναγράφεται στο ίντερνετ. Όμως, μη φοβάστε να μην παίρνετε σαν δεδομένη τη γνώμη ενός και μόνο γιατρού, εάν έχετε κάνει διεξοδική αναζήτηση και δε φαίνεται να έχει την παραμικρή σχέση. «(Η διάγνωση) εξηγεί πραγματικά το πώς νιώθετε; Τα συμπτώματά σας ευθυγραμμίζονται με τις περιγραφές σε ευυπόληπτα siteυγείας; Εάν όχι, μιλήστε στο γιατρό σας και, αν ακόμη έχετε αμφιβολίες, δείτε και κάποιον άλλο.», λέει η Dr. Wen.

  1. Ακούτε μόνο για μία πιθανή θεραπεία.

«Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πάνω από μία επιλογή θεραπείας.», λέει η DrWen. «Και μερικές φορές μία βιώσιμη επιλογή είναι η αναμονή υπό παρακολούθηση.» Ο γιατρός σας πρέπει να σας παρουσιάζει πολλές εναλλακτικές, μαζί με τα υπέρ και τα κατά τους, ώστε να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς.

  1. Απλά δεν εμπιστεύεστε το γιατρό σας.

Εάν πιστεύετε ότι δε σας παίρνει στα σοβαρά ή αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για τις ικανότητές της, βρείτε διαφορετικό ειδικό, λέει η medicaleditorτου Health, RoshiniRajapaksa. «Είναι το σώμα σας, οπότε ακολουθήστε τα ένστικτά σας. Ποτέ δε βλάπτει να παίρνεις μία δεύτερη γνώμη.»

Πηγή

You may also like