4 Μυστικά ομορφιάς που πρέπει να μάθετε…

Πιείτε περισσότερο νερό, αφαιρέστε το μακιγιάζ σας πριν πέσετε για ύπνο, χρησιμοποιήστε δείχτη προστασίας στα προϊόντα σας. Όλα αυτά τα έχετε ακούσει ξανά και ξανά, και σίγουρα κάποιες από εσάς, τα τηρείτε κιόλας. Αλλά τι θα λέγατε για μερικές άγνωστες συμβουλές ομορφιάς που πιθανόν να μην έχετε ξανακούσει ποτέ μέχρι τώρα.

1. Τα lip balms, δεν κάνουν τίποτα χωρίς τα lip scrubs. Στις περιπτώσεις εκείνες, που τα χείλη μας είναι πολύ σκασμένα και σκισμένα τα lip balms από μόνα τους, δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα, μιας και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μένουν στην εξωτερική στιβάδα, χωρίς να εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα, που χρειάζονται ενυδάτωση. Επενδύστε σε ένα lip scrub όπως το Sweet Pots της Clinique, που έχει βάση τη ζάχαρη και κάνει απολέπιση στα χείλη ενώ τους δίνει απαλότητα και ένα πλούσιο balm που ανακουφίζει και καταπραΰνει τα χείλη με μια απαλή δόση χρώματος.

2. Σύμφωνα με τους κορυφαίους μανικιουρίστ του κόσμου, η βάση που περνάμε στα νύχια μας, πριν το βερνίκι, σταματάει να «δουλεύει» μετά από τρεις ημέρες. Αυτό σημαίνει, πως από τότε και έπειτα, τα νύχια μας είναι εκτεθειμένα σε όλα τα χημικά που περιέχουν τα προϊόντα νυχιών. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή, με το κιτρίνισμα και το σπάσιμο να είναι τα συνηθέστερα. Το συμπέρασμα είναι λοιπόν, πως καλό το ημιμόνιμο, αλλά το να φρεσκάρουμε το μανικιούρ μας κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες, θα βελτιώσει την όψη τους και θα τα κάνει πιο υγιή και δυνατά.

3. Δεν είμαστε υπέρμαχοι του να εφαρμόζετε επιπλέον makeup, πάνω στο ήδη υπάρχον, προκειμένου να ανανεώσετε το μακιγιάζ σας. Αλλά είμαστε ρεαλιστές. Μερικές φορές απλά δεν έχετε αρκετό χρόνο, για να ξεκινήσετε τα πάντα από το μηδέν μέσα στην ημέρα σας. Έτσι αντί για το makeup σας, προτιμήστε κάτι που έχει ως βάση του την σιλικόνη, όπως ένα primer για παράδειγμα. Θα καλύψει τα κενά, τα φρεσκάρει την όψη σας και θα της δώσει πνοή ανανέωσης και δροσιάς.  Εφαρμόστε στην ζώνη  του Τ, όπου εντοπίζεται συνήθως και το μεγαλύτερο πρόβλημα και είστε έτοιμες.

4. Το να αγγίζουμε το μάγουλά μας και το πηγούνι μας, όταν στεκόμαστε μπροστά στον υπολογιστή, είναι μια πάρα πολύ γνωστή συνήθεια. Το να βγάζουμε σπυράκια και κοκκινίλες σε αυτές τις περιοχές είναι επίσης ένα γνωστό φαινόμενο. Τα χέρια μας είναι πάρα πολύ βρώμικα, γιατί κανείς από εμάς δεν τα πλένει όσο συχνά είναι απαραίτητο. Το αντισηπτικό υγρό των χεριών, όμως είναι κάτι που μπορούμε να το έχουμε πάνω στο γραφείο μας, και να το εφαρμόζουμε πολύ ταχτικά. Έτσι, θα απομακρύνετε όλα τα μικρόβια που υπάρχουν ακόμα και πάνω στο πληκτρολόγιό μας (και πιστέψτε μας είναι πολλά), και δεν θα τα μεταφέρετε στο πρόσωπό σας.

 

You may also like