4 πιθανοί λόγοι που δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο βάρος


Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε βάλει έναν στόχο για την αλλαγή του βάρους σας και, παρά το ότι στην αρχή φαινόταν να είστε σε πολύ καλό δρόμο,κάπου στην πορεία να ήταν σαν η διαδικασία ξαφνικά να επιβραδύνθηκε πολύ; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συνέβη αυτό.

  1. Απότομη μείωση θερμίδων.

Πολλές φορές, λόγω της ανυπομονησίας μας να φτάσουμε σε αποτελέσματα γρήγορα και να επιτύχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τον στόχομας, υπάρχει περίπτωση να αφαιρούμε πολλές θερμίδες από την καθημερινή μας διατροφή. Ενώ η μείωση της πρόσληψης θερμίδων απαιτείται για την απώλεια βάρους, πρέπει να γίνεται με σωστό και σταθερό ρυθμό, όπως υποδεικνύει ο εκάστοτε διατροφολόγος ή trainer μας. Διαφορετικά, η απότομη μεταβολή της πρόσληψης θερμίδων μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα και να επιβραδύνει τον μεταβολισμό μας.

  • Παράβλεψη των «ύπουλων» θερμίδων.

Υπολογίζουμε τις θερμίδες του πρωινού, του μεσημεριανού, του βραδινού και γενικά όλων των βασικών γευμάτων, αλλά ένα σνακ το οποίο βρίσκεταικαι σε μικρή ποσότητα, όπως π.χ. μία χούφτα M&M’s ή μερικές πηρουνιές από το πιάτο της παρέας μας, συνήθως ξεφεύγει της προσοχής μας. Αυτές είναι θερμίδες που αθροιστικά μέσα στη μέρα μπορούν να καλύψουν τη μείωση θερμίδων που κάνουμεστα βασικά μας γεύματα.

  • Πρόγραμμα γυμναστικής χωρίς καμία αλλαγή.

Ένα πρόγραμμα γυμναστικής, όσο καλό κι αποτελεσματικό κι ανείναι, κάποια στιγμή χρειάζεται αλλαγή. Αν αυτή δεν επέλθει, τότε υπάρχειπερίπτωση το σώμα μας να συνηθίσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να μην αποδίδει τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που είχε στην αρχή.

  • Έλλειψη κίνητρου.

Πάντα όταν αρχίζουμε ένα πρόγραμμα ή μία διατροφή, έχουμε πολύ περισσότερη θέληση και προσήλωση στον τελικό μας στόχο. Στην πορεία, όμως, ειδικά αν χρειάζεται αρκετό διάστημα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, μπορείνα αρχίσουμε να χάνουμε την αρχική μας ενέργεια κι επομένως να κάνουμε μερικές «εκπτώσεις» στην τήρηση του προγράμματός μας.

You may also like