4 Τρόποι για να απαλλαχτείτε από τους πόνους της ημικρανίας

Ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που υποφέρουν συχνά από ημικρανίες; Διαβάστε πως θα απαλλαχτείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματά της, αλλά και πώς θα απομακρυνθεί κάθε ενδεχόμενο να υποφέρετε ξανά στο μέλλον από αυτήν.

Ποια είναι τα αίτια πρόκλησης ημικρανίας;


Τα αίτια που προκαλούν την ημικρανία δεν είναι πάντοτε σαφή. Μπορεί να οφείλεται απλώς στον τρόπο ζωής μας. Όταν όμως η ημικρανία είναι επίμονη και πολύ έντονη, μπορεί να οφείλεται και σε κάποιο άλλο πιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Γενικότερα τα αίτια είναι τα εξής:

Έλλειψη ύπνου
Υπερβολικός ύπνος
Στρες και άγχος
Κακός ποιοτικά ύπνος
Έντονο φως ήλιου
Εναλλαγή θερμοκρασίας (είτε πολύ υψηλή είτε πολύ χαμηλή)
Πολλή φασαρία
Ορμονικές αλλαγές (ειδικά στις γυναίκες λίγο πριν την έμμηνο ρύση)
Έντονες ή χημικές μυρωδιές
Τα συμπτώματα που συνοδεύουν την ημικρανία μπορεί να είναι η ναυτία, οι ζαλάδες, η υπνηλία, το μούδιασμα των άκρων και το αίσθημα κόπωσης. Ενίοτε, δε παρουσιάζουμε και κούραση στην όραση.

Πώς να αντιμετωπίσουμε την ημικρανία;

Καταρχάς, θα πρέπει να εντοπιστεί «ο ένοχος». Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι σημαντικό για να αντιμετωπίσουμε την ημικρανία να ξέρουμε από πού προέρχεται. Θα βοηθούσε πολύ αν καταγράφετε σε ένα χαρτί τις συνήθειές σας πριν την ημικρανία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει καταγραφή των δραστηριοτήτων σας, της θερμοκρασίας, ακόμη και της διατροφής σας.

Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα που σημαίνουν την έναρξη της ημικρανίας, ώστε να προλάβετε να την αντιμετωπίσετε στην αρχή της. Η κατανάλωση άφθονου νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μειώσει τα έντονα συμπτώματα. Επίσης το σβήσιμο του φωτός στο δωμάτιο διευκολύνει την ηρεμία και τη χαλάρωση του κεφαλιού όταν υποφέρουμε από ημικρανίες. Επίσης, αν έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε, βοηθά σημαντικά αν σβήσουμε τα φώτα, δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον χαλάρωσης και κοιμηθούμε για ένα μισάωρο ώστε να αποφορτιστούμε από την ένταση που μας προκάλεσε τον πονοκέφαλο.

4 μαγικοί τρόποι αντιμετώπισης

Πιο φυσικοί τρόποι για να προλάβετε την ημικρανία, είναι και η κατανάλωση τσαγιού καθημερινά και η αποτοξίνωση του γαστρεντερικού μας συστήματος. Η ημικρανία μπορεί να είναι ένδειξη ότι το κατώτερο πεπτικό μας σύστημα δεν αποβάλλει σωστά τις περιττές για τον οργανισμού ουσίες, οι οποίες όταν παραμένουν προκαλούν τοξικότητα στην περιοχή.

Το ελαφρύ μασάζ στην περιοχή των κροτάφων με σταθερό και χαλαρό ρυθμό μπορεί επίσης, να μας βοηθήσει να αποβάλλουμε το στρες και την ένταση της ημέρας, αλλά και ταυτόχρονα, χαλαρώνει τους μύες. Γενικότερα, πρέπει να μάθουμε να ζούμε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Μπορεί το στρες να μην είναι ο μοναδικός λόγος που προκαλεί τον πονοκέφαλο, όμως σίγουρα όταν συνυπάρχει με άλλη πηγή τον επιδεινώνει.

Ο βελονισμός και η yoga θεωρούνται δύο κατεξοχήν τεχνικές αποβολής του άγχους και απομάκρυνσης των στρεσογόνων σκέψεων. Αν οι ημικρανίες επιμένουν και δεν είναι απόρροια κάποιου υποκείμενου παθολογικού αιτίου, δοκίμασε έναν πιο εναλλακτικό τρόπο θεραπείας, αυτόν του βελονισμού. Σε λίγες μόλις συνεδρίες θα έχεις καταφέρει να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ημικρανίας. Η yoga συνιστάται τόσο ως τρόπος σκέψης όσο και ως μία πολύ ενδιαφέρουσα μορφή γυμναστικής και ευεξίας. Δύο φορές τη βδομάδα αρκούν για να μάθετε τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε το άγχος και να διαχειριστείτε τους πονοκεφάλους σας πιο αποτελεσματικά.

Πηγή: εδώ

Photo credits:@carolinahdzz (unsplash)

You may also like