4 Καλοκαιρινοί “κίνδυνοι” για τα παιδιά

Το σχολείο τελειώνει σε λίγες μέρες και τα παιδιά θα ξεχυθούν στην εξοχή και στις παραλίες. Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε! Δεν υπάρχουν σχολικές υποχρεώσεις, αλλά κυριαρκεί η ανεμελειά, η ξεγνοιασιά, ατελειώτες ώρες μπάνιου αι παιχνιδιού στην θάλασσα.

Ωστόσο, το καλοκαίρι κρύβει και κάποιους κινδύνους για τα παιδιά και οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Πόσο περισσότερο μετά τα δύο χρόνια πανδημίας…

Ο ήλιος

Ο καυτός ήλιος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο παιδί, ειδικά όταν είναι εκτεθειμένο σε αυτόν, όπως για παράδειγμα στη θάλασσα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάτε να βάζετε στο παιδί αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παραλία ή πριν βγει έξω για παιχνίδι. Επίσης για ακόμα καλύτερη προστασία, να του φοράτε το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου.

Υψηλές θερμοκρασίες

Σε αυτή την περίπτωση, κρατήστε το παιδί όσο το δυνατόν περισσότερο στη σκιά και δίνετέ του συχνά να πιει νερό. Αποφύγετε τις βόλτες τις ημέρες του καύσωνα και αν έχετε κλιματιστικό, μην το παρακάνετε γιατί οι απότομες αλλαγές τις θερμοκρασίας είναι εξίσου επικίνδυνες για την υγεία του.

Η παραλία

Είναι το αγαπημένο μέρος μικρών και μεγάλων το καλοκαίρι, όπου περνάμε σε αυτήν ώρες πολλές. Ωστόσο και εδώ χρειάζεται προσοχή και μάλιστα μεγάλη. Χωρίς την απαραίτητη προσοχή, τόσο τα παιχνίδια στην άμμο, όσο και η θάλασσα είναι επικίνδυνα για ένα παιδί.

Η παιδική χαρά

Ακόμα και στο πάρκο ή την παιδική χαρά που θα το πάτε για να παίξει, κρύβονται κίνδυνοι. Ειδικά για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Γι’ αυτό ξηγήστε στο παιδί ότι είναι σημαντικό να παίζει προσεκτικά για να μη χτυπήσει αλλά και να αποφεύγει να τρέχει και να παίζει κοντά σε αιχμηρά αντικείμενα.

Επίσης και τώρα με τον κορονοϊό, μην ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας αντισηπτικό, μαντηλάκια και το δικό του μπουκαλάκι με νερό για να μην πίνει νερό από κοινόχρηστη βρύση.

Πηγή: baby.gr

Featured image: unsplash.com/@apsprudente

You may also like