4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΜΕ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Ας είμαστε ειλικρινείς… όλες το έχουμε κάνει για περισσότερες από μία φορές! Υπάρχουν βράδια που έχουμε γυρίσει αργά και κουρασμένες και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε, είναι να πλύνουμε σωστά το πρόσωπό μας και να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ! Ακολουθούν τέσσερις λόγοι για τους οποίους ο ύπνος με μακιγιάζ είναι ένα μεγάλο όχι!

Φραγμένοι πόροι

Ξέρετε αυτό το συναίσθημα όταν το δέρμα σας απλά δεν μπορεί να αναπνεύσει; Λοιπόν, αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν χουχουλιάζετε και κοιμάστε με μακιγιάζ. Το μακιγιάζ μπορεί να φράξει τους πόρους σας, να παγιδεύσει τη λιπαρότητα, τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Επιταχυνόμενη γήρανση

Καμία από εμάς δεν θέλει πρόωρες ρυτίδες, σωστά; Ο ύπνος με μακιγιάζ μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Τα υπολείμματα του μακιγιάζ μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες, οδηγώντας σε λεπτές γραμμές και θαμπή επιδερμίδα.

Ερεθισμός των ματιών

Η μάσκαρα και το eyeliner είναι φανταστικά όταν είστε έξω, αλλά μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικούς ταραχοποιούς αν τα αφήσετε όλη τη νύχτα. Ο ύπνος με μακιγιάζ ειδικά στα μάτια μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς, ερυθρότητα, ακόμη και λοιμώξεις.

Ανομοιόμορφος τόνος δέρματος

Θυμάστε αυτόν τον όμορφο, ομοιόμορφο τόνο δέρματος που προσπαθείτε τόσο σκληρά για να πετύχετε με το μακιγιάζ σας; Λοιπόν, ο ύπνος χωρίς να κάνετε ντεμακιγιάζ μπορεί να αναιρέσει όλες τις προσπάθειές σας. Το foundation και το concealer που αφήνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να οδηγήσουν σε μια θαμπή επιδερμίδα, κάνοντας σας να φαίνεστε κουρασμένες. Ας μην δίνουμε στο δέρμα μας περισσότερη δουλειά από αυτή που έχει ήδη!

Το καταλαβαίνουμε βέβαια ότι μερικές φορές απλά δεν το έχετε μέσα σας για μια τελετουργία καθαρισμού πριν τον ύπνο. Αν δεν κάνετε τίποτα άλλο, δοκιμάστε ένα καθαριστικό προσώπου που θα αφαιρέσει γρήγορα και απαλά το μακιγιάζ, το αντηλιακό , τη βρωμιά και τη λιπαρότητα, σε ένα μόνο βήμα. Πιστέψτε μας, το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει για αυτά τα λίγα επιπλέον λεπτά που αφιερώνετε στο ντεμακιγιάζ σας πριν τον ύπνο. Να θυμάστε πάντα, μια καθαρή επιδερμίδα οδηγεί σε έναν όμορφο καμβά για το επόμενο  μακιγιάζ σας!

Μ.Ε.

Featured image:unsplash.com/@brucemars

You may also like