4 οφέλη του να περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι σου

Τα τελευταία 2 χρόνια – κυρίως λόγω της πανδημίας –όλοι μας έχουμε περάσει περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι μας. Ζήσαμε όμορφες στιγμές, αγχωθήκαμε και σίγουρα γνωρίσαμε πτυχές του εαυτού μας που δεν ξέραμε ότι είχαμε. Ακολουθούν 5 οφέλη από το να περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι σου που θα σε πείσουν να το αγαπήσεις διπλάσια, τριπλάσια..

Περνάς περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Αυτό που πάντα αναζητούσες (και πολύ συχνά παραπονιόσουν) ήταν ο επιπλέον χρόνος με τα πρόσωπα της οικογένειας σου ή με τους φίλους σου. Παλιότερα όλα ‘’γυρνούσαν’’ γύρω από το κεφάλαιο δουλειά και εξωτερικές δουλειές, δημιουργώντας το συναίσθημα ότι δεν προλαβαίνεις και γενικά δεν ζεις. Τώρα, η οικογένεια και οι παρέες – μετά από τόσες καραντίνες – έχουν δημιουργήσει μια νέα συνήθεια. Τη συνήθεια του μαζί και της ανάγκης να περνούν μοναδικές στιγμές είτε με παιχνίδια, είτε με ενδιαφέρουσες συζητήσεις είτε μέσω τραπεζιών και καλού φαγητού.

Δίνεις προτεραιότητα στη σωματική και ψυχική υγεία

Οι ανησυχίες για την υγεία, τα οικονομικά, την ασφάλεια της εργασίας προκαλούν άγχος σε πολλούς από εμάς. Όταν περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι σου, αυτόματα δίνεις προτεραιότητα στη σωματική και ψυχική σου υγεία… Και δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να συνομιλήσεις μαζί του και να τον μάθεις καλύτερα. Άκουσε τον και δες άμεσα διαφορά!

Αυξάνεται η δημιουργικότητά σου

Άφησε για λίγο στην άκρη κινητό, laptop και tablet και βρες τη δημιουργικότητά σου. Ακόμα και αν πιστεύεις ότι δεν ‘’το’χεις’’… “Παίξε’’ και πειραματίσου με πράγματα και συνήθειες που στο παρελθόν δεν θα έδινες καν την ευκαιρία να τα δοκιμάσεις. Για παράδειγμα η ζωγραφική, η κηπουρική, οι χειροτεχνίες ή η δημιουργία κοσμημάτων ενδέχεται να σε ενθουσιάσουν και να ανοίξουν δρόμους πιο ενδιαφέροντες και δημιουργικούς!

Κάνεις οικονομία

Όταν περνάς περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι σου, αυτόματα κάνεις και περισσότερη οικονομία. Οι καιροί έχουν αλλάξει και από τη μία μέρα – κυρίως λόγω της πανδημίας – μπορείς να βρεθείς χωρίς δουλειά. Επίσης αν έχεις βάλει στόχο φέτος να πας διακοπές στο αγαπημένο σου νησί ή να κάνεις ένα road trip στην Ευρώπη… Τότε το να περνάς περισσότερο χρόνο στο αγαπημένο σου σπίτι, δεν θα σου φανεί και τόσο δύσκολο!

Photos: @alexandrapereira /  instagram

You may also like