4+1 ισχυροί γυναικείοι χαρακτήρες της τηλεόρασης‏ που άλλαξαν τα δεδομένα

Πενήντα χρόνια πριν, στον κόσμο της τηλεόρασης κυριαρχούσαν αντρικές φιγούρες, είτε παρουσιαστές ειδήσεων, εκπομπών ή πρωταγωνιστές σε κάποια τηλεοπτική σειρά, με ελάχιστες εξαιρέσεις γυναικείας εμφάνισης σε πρωτεύοντα ρόλο. Με την πάροδο των χρόνων και κυρίως την τελευταία εικοσαετία φαίνεται οι γυναίκες να έχουν κατακτήσει την μικρή οθόνη, εργαζόμενες ως επιτυχημένες δημιουργοί, παραγωγοί, οικοδέσποινες σε talk shows αλλά και με βασικούς ρόλους σε σειρές.
Εν έτη 2013, υπάρχουν πολλές σειρές στις οποίες πρωταγωνίστριες είναι γυναίκες. Παρακάτω σας παρουσιάζω τους πιο αντιπροσωπευτικούς δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες , μέσα στους οποίους μπορεί και να αναγνωρίσουμε κάποια κομμάτια του εαυτού μας.

20110613_69_17_alias1. Sydney Bristow – ‘Alias’

Το Σεπτέμβριο του 2001, το αμερικανικό κανάλι ABC προέβαλλε το πρώτο επεισόδιο της σειράς ‘Alias’ , συστήνοντας στο κοινό το χαρακτήρα της Sydney Bristow. Η Sydney (Jennifer Garner) είναι απόφοιτος κολλεγίου, ενώ από το πρώτο έτος της φοίτησής της προσλαμβάνεται και εκπαιδεύεται ως μυστικός πράκτορας για τη SD-6, ένα άκρως απόρρητο παρακλάδι της CIA. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από κάποια δυσάρεστα γεγονότα στην προσωπική της ζωή που συνδέονται με τη δουλειά, η Sydney ανακαλύπτει ότι η SD-6 αποτελεί μέρος ενός διεθνούς οργανισμού απατεώνων που ονομάζεται η ‘Συμμαχία των 12’. Μέχρι και το 2006 που ολοκληρώθηκε η σειρά, εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την εξέλιξη του χαρακτήρα της Bristow από την τυπική νεαρή φοιτήτρια, στην πιο δυναμική κατάσκοπο της πραγματικής CIA.

 

ob-dc753_moss_g_200902111046302. Peggy Olson- ‘Mad Men’

Η Peggy Olson (Elisabeth Moss) αποτελεί την προσωποποίηση της δυναμικής γυναίκας-πρότυπο που πέρασε ποτέ από την τηλεόραση. Στην πρώτη σεζόν του ‘Mad Men’ και τις αρχές της δεκαετίας του ‘60, γνωρίσαμε την Peggy ως την εικοσάχρονη, ήσυχη, καθολική γραμματέα από το Μπρούκλιν. Από τότε, ο χαρακτήρας της έχει εξελιχθεί σε μια ‘σκληρή’ γυναίκα με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή στις αντιλήψεις της. Η Olson διαφέρει από τους υπόλοιπους γυναικείους χαρακτήρες της σειράς, καθώς παρόλο το γεγονός ότι δεν έχει σπουδάσει, καταφέρνει να ξεπεράσει σε αποδοτικότητα εργασίας τους συναδέλφους της και γνωρίζει επαγγελματικές επιτυχίες. Αυτό όμως που την κάνει μια από τις πιο συμπαθείς χαρακτήρες της τηλεόρασης είναι η υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να βασιζόμαστε στην εξωτερική μας εμφάνιση για να φτάσουμε στην κορυφή.

 

Carrie Mathison3. Carrie Mathison- ‘Homeland’

Η πρωταγωνίστρια της παγκόσμιας, επιτυχημένης δραματικής σειράς ‘Homeland’, Carrie Mathison (Claire Danes), είναι μια παρανοϊκή πράκτορας της CIA…τουλάχιστον έτσι φαίνεται με μια γρήγορη ματιά στα πρώτα επεισόδια της σειράς. Στην πραγματικότητα η Carrie είναι η μόνη πράκτορας που υποπτεύεται τον πεζοναύτη Nicolas Brody, όταν επιστρέφει στην πατρίδα και το σπίτι του ως ήρωας, μετά από οχτώ χρόνια αιχμαλωσίας στο Ιράκ. Η επιστροφή του Brody αναστατώνει ακόμα περισσότερο την ήδη έντονη ζωή της διπολικής και μοναχικής Carrie, η οποία προσπαθεί να λύσει μόνη το μυστήριο με απόλυτη μυστικότητα. Ο χαρακτήρας της Carrie είναι γεμάτος εκπλήξεις, αφού έρχεται αντιμέτωπη με επικίνδυνες καταστάσεις, πρόσωπα-κλειδιά στην πλοκή και αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δύναμη και τα αποτελέσματα του γυναικείου ενστίκτου.

 

Patty Hewe

4. Patty Hewes- ‘Damages’

Το 2007 παρακολουθήσαμε την πολυβραβευμένη ηθοποιό Glenn Close, ως την εξαιρετική χειραγωγό και ανελέητη Patty Hewes, στη “νομική” σειρά ‘Damages’. Η Hewes έχει το δικό πετυχημένο δικηγορικό γραφείο και είναι αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος. Πρόκειται για μια γυναίκα που ‘τραβάει’ τα βλέμματα των θεατών, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και μοναδικό τρόπο να πετυχαίνει τους στόχους της. Η προσωπικότητά της περιγράφεται ως ψυχρή αλλά παράλληλα σαγηνευτική, καθώς πίσω από τον ήπιο τόνο της φωνής της, κρύβονται οι μεγαλύτερές απειλές.

Alexis CarringtonBONUS Alexis Carrington Colby- ‘Dynasty’

Ως πρώην σύζυγος του εκατομμυριούχου Blake Carrington, η Alexis (Joan Collins) εμφανίστηκε στη δεύτερη σεζόν της σειράς ‘Dynasty’, μετατρέποντάς την στην πιο δημοφιλή δραματική σαπουνόπερα όλων των εποχών. Κατά τη διάρκεια της σειράς, η αδίστακτη “βαρόνος” Alexis, παντρεύτηκε τρεις φορές, είχε πολλούς εραστές, δημιουργούσε χάος στους γύρω της και χρησιμοποιούσε την προκλητική εμφάνισή της ως δόλωμα για εκμετάλλευση και επαγγελματική επιτυχία. Ίσως και να αποτελεί την πιο κακιά, αλλά ισχυρή γυναίκα της μικρής οθόνης.

Πηγές :  www.imdb.com , http://www.quora.com,  http://www.classictvbeauties.com

You may also like