5 βήματα για τις πιο ξέγνοιαστες διακοπές της ζωής σου

Μόλις σκέφτεσαι τη λέξη διακοπές, σου έρχονται αμέσως χαρούμενες αναμνήσεις στο μυαλό και ένα τεράστιο χαμόγελο καρφώνεται στο δευτερόλεπτο στο πρόσωπο σου. Όταν όμως η σκέψη γίνεται πραγματικότητα, πολλά μπορούν να αλλάξουν και το άγχος με τα απρόοπτα να κάνουν την εμφάνιση τους ενώ έχεις ανέβει στο αεροπλάνο ή στο καράβι για να φτάσεις στον αγαπημένο σου καλοκαιρινό προορισμό. Για να περάσεις φέτος τις πιο ξέγνοιαστες διακοπές σου δεν έχεις παρά να διαβάσεις τα βήματα που ακολουθούν.

1. Ρώτα κάποιο γνωστό σου ή όποιον άλλο έχει επισκεφτεί το μέρος που θα πας.

Οι εκπλήξεις στις διακοπές, είναι ότι πιο δύσκολο μπορείς να αντιμετωπίσεις. Και δεν εννοούμε τις καλές εκπλήξεις αλλά εκείνες τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσεις εκεί που δεν το περιμένεις. Άρα δεν είναι καθόλου κακό πριν πας διακοπές να ρωτήσεις φίλους και γνωστούς, τι θα συναντήσεις με το που πατήσεις το πόδι σου στον φετινό προορισμό που έχεις επιλέξει. Οι πληροφορίες που θα συγκεντρώσεις σίγουρα θα σε βοηθήσουν για να αποφύγεις τα λάθη και τις κακές εκπλήξεις.

@alessandraambrosio

2. Μην βάλεις τα προβλήματα σου τη βαλίτσα διακοπών

Όσες μέρες και αν πας διακοπές, καλό θα ήταν να αφήσεις όσα και ότι προβλήματα έχεις στην πόλη, μακριά από τον προορισμό που θα πας για ξεκούραση και για να ζήσεις ανέμελες στιγμές. Το θέμα είναι να αδειάσεις το μυαλό σου από κακές σκέψεις και να χαλαρώσεις δημιουργώντας μοναδικές αναμνήσεις που θα έχεις μαζί σου τον επόμενο χειμώνα.

@alessandraambrosio

3. Μην αφήνεις το κόστος των διακοπών σου να σου χαλάσουν την χαρούμενη διάθεση σου

Το να ξοδεύεις συνεχώς χρήματα στις διακοπές σου μπορεί να είναι αγχωτικό ενώ στο τέλος μπορεί το ταξίδι σου να αποδειχτεί πιο ακριβό από αυτά που είχες υπολογίσει. Ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να προπληρώσεις κάποιες υπηρεσίες από πριν, πριν επισκεφτείς τον τόπο των διακοπών σου. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τα περιττά έξοδα και θα είσαι πιο ήρεμη όταν πας διακοπές και θα ξεκινήσεις να ξοδεύεις.

4. Μην έχεις συνεχώς πρόγραμμα

Οκ, συμφωνούμε είναι καλό να βάζουμε πρόγραμμα στις διακοπές μας, ειδικότερα όταν πάμε σε ένα μεγάλο νησί και θα περάσουμε πολλές μέρες, εξερευνώντας το. Αλλά κάποιες μέρες πρέπει να αφήνεις το πρόγραμμα και να ακολουθείς το ένστικτό σου. Μόνο τότε θα περάσεις ανέμελες στιγμές και θα δημιουργήσεις αναμνήσεις που θα κρατήσεις μια ζωή.

@alessandraambrosio

5. Προσπάθησε να συνδεθείς με τον τόπο που θα επισκεφτείς

Πολλοί άνθρωποι πάνε σε ένα νησί ή σε ένα προορισμό, μόνο και μόνο για να το σβήσουν από τη λίστα τους και να λένε ότι και εκεί έχουν ταξιδέψει. Αυτό είναι το λάθος λοιπόν, να μην γινόμαστε ένα με τον τόπο που κάνουμε διακοπές για πολλές μέρες ακόμα και εβδομάδες και να μην βιώνουμε τους ανθρώπους που το κατοικούν, την ιστορία του και τον πολιτισμό του. Προσπάθησε να επισκεφτείς μουσεία, λαογραφικά μέρη και μοναδικά τοπία, μέσω των οποίων θα σε εξελίξουν σαν άνθρωπο και συνδεθείς με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο.

Και καλές διακοπές από όλο το team του The K-magazine!

Photo credits : Instagram @alessandraambrosio

You may also like