5 βότανα & μπαχαρικά για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Τα πρώτα βήματα για να αντιμετωπίσουμε γρήγορα μια ίωση (χειμώνα- καλοκαίρι) είναι η επαρκής ξεκούραση, η ενυδάτωση, καθώς και η λήψη κάποιων παυσίπονων. Όμως γνωρίζατε ότι πολλά από τα βότανα και τα μπαχαρικά που έχετε στην κουζίνα σας μπορούν να επιταχύνουν την ανάρρωσή σας;

Η φιλοσοφία των καταστημάτων ERA βασίζεται στο “healthy way of living” που υποστηρίζεται από την πλούσια ποικιλία των προϊόντων που διαθέτουν. Σε ένα περιβάλλον που τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, θα ανακαλύψεις προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, και κυρίως ελληνικής προέλευσης.

Ξηροί καρποί, βότανα, μπαχαρικά, οσμωτικά αποξηραμένα φρούτα, βούτυρα ξηρών καρπών, μπάρες δημητριακών και πολλά ακόμα προϊόντα θα σας βοηθήσουν να τονώσετε το ανοσοποιητικό και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχουμε αποθέματα τροφών που διατηρούν το σώμα υγιές και ενισχύουν το ανοσοποιητικό έναντι των ιώσεων αυτούς τους κρίσιμους μήνες. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για ένα δυνατό ανοσοποιητικό:

1. Το τζίντζερ έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να αναστείλει τη δραστηριότητα των ιών, κρατώντας μακριά και τον κορονοϊό. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα περισσότερα οφέλη για την υγεία έχει η φρέσκια ρίζα.

2. Το γαρίφαλο είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ το γαριφαλέλαιο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει από συμπτώματα του αναπνευστικού και του άσθματος, όπως ο βήχας, σύμπτωμα και της μόλυνσης από κορονοϊό.

3. Η ρίγανη περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, ένα από τα οποία είναι και η καρβακρόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αντιστρέφει ή μειώνει τις βακτηριακές, μυκητιασικές και ιογενείς λοιμώξεις.

4. Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίννη, ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη μόλυνσης από ιούς όπως της γρίπης και της ηπατίτιδας C.

5. Η αλισίνη του σκόρδου έχει αντιβακτηριδιακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών, ιδιαίτερα των ιώσεων. Είναι πιο αποτελεσματικό για το ανοσοποιητικό και την υγεία όταν τρώγεται ωμό

Καταστήματα Era

Ν. Ψυχικό, Ομήρου 2, Τηλ. 211 4076506 || Κολωνάκι, Πατρ. Ιωακείμ 1, Τηλ. 211 4112832 || Αγ. Παρασκευή, Αγ. Ιωάννου 8, Τηλ. 210 6392846

Eshop: www.eranuts.com  

Follow us

Instagram: @eranuts || Facebook: Era Nuts || Pinterest: Era Nuts || Twitter: @_eranuts

Photo credits: @lisahobbs (unsplash)

You may also like