5 Λάθη που όλοι κάνουμε με την ενυδατική μας

Χρησιμοποιείτε σωστά την ενυδατική σας; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που μπορείτε να κάνετε κατά την –τελικά όχι και τόσο απλή – διαδικασία. Όλοι γνωρίζουμε τις βασικές αρχές που αφορούν τη φροντίδα του δέρματός μας, όπως το να μην αμελούμε την σωστή αφαίρεση του μακιγιάζ μας το βράδυ, ή το να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας όλη την ημέρα. Η ενυδάτωση πρέπει να είναι ένα σημαντικό βήμα σε κάθε ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, αλλά υπάρχουν κάποια λάθη που πιθανόν να κάνουμε όλοι μας.

#1 Εάν χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα που συσκευάζετε σε βαζάκι, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αγγίζετε το προϊόν με απόλυτα καθαρά χέρια ή τουλάχιστον με μια σπάτουλα. Τα βακτηρίδια αγαπούν τις σκοτεινές και υγρές περιοχές, όπως το εσωτερικό του δοχείου της ενυδατικής μας, οπότε είναι καλύτερο να λάβετε κάθε δυνατή προφύλαξη για να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις. Πλύνετε τα χέρια σας, πριν τα βυθίσετε στην αγαπημένη σας ενυδατική.

#2 Όλοι θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα προϊόντα του skincare μας, αλλά χρησιμοποιώντας περισσότερα από ένα προϊόντα ταυτόχρονα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, η χρήση υπερβολικά πολλών ενυδατικών σε μια μόνο εφαρμογή μπορεί πραγματικά να διαταράξει την ισορροπία του δέρματος και να το αφήσει λιπαρό. Κάτι που κανείς δεν θέλει! Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε για την σωστή χρήση του προϊόντος, είναι να διαβάσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του.

#3 Το γεγονός ότι το δέρμα σας, περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές με διάφορα ξεσπάσματα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε να εφαρμόσετε την ενυδατική σας. Ακόμα και η επιδερμίδα που είναι επιρρεπής στην ακμή απαιτεί τακτική ενυδάτωση, ειδικά εάν τα συστατικά της στοχεύουν στην καταπολέμησή της, όπως το σαλικυλικό οξύ ή το βενζοϋλικό υπεροξείδιο.

#4 Το βράδυ είναι μια κατάλληλη στιγμή για να αναβαθμίσετε την ενυδάτωση δεδομένου ότι το μακιγιάζ απουσιάζει παντελώς εκείνη τη στιγμή της ημέρας. Εάν χρησιμοποιείτε την ίδια ελαφριά ενυδατική κρέμα το πρωί και το βράδυ, χάνετε την ευκαιρία να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας αυτό το boost που χρειάζεται. Και ενώ το πρωί, η καλύτερη επιλογή είναι κάποια κρέμα που περιέχει SPF, για το βράδυ, καλό είναι να προτιμήσετε κάποια πλουσιότερη που θα σας ενυδατώσει επαρκώς όσο κοιμάστε.

#5 Τα σημάδια γήρανσης μπορούν να εμφανιστούν σε όλο σας το δέρμα – όχι μόνο στο πρόσωπο! Φροντίστε εξίσου το ντεκολτέ, το λαιμό, τα χέρια, τα πόδια και ολόκληρο το σώμα, όπως και το πρόσωπό σας. Όταν εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα προσώπου σας, σιγουρευτείτε ότι κάνετε λίγο μασάζ στο λαιμό και στο στήθος σας ή εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια κρέμα ειδικά για την περιοχή του λαιμού. Η ενυδάτωση του σώματος, μπαίνει συνήθως σε δεύτερη – αν όχι τρίτη – μοίρα. Κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως μόνο άσχημη κατάληξη θα έχει. Με τα υπολείμματα από τα προϊόντα του προσώπου σας, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ σε αγκώνες και χέρια και εφαρμόστε μια ελαφριά ενυδατική σε όλο σας το σώμα.

You may also like