5 Λόγοι για να κοιμάστε γυμνοί

Μην σας πιάνουν οι ντροπές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να κοιμηθούν γυμνοί και η επιστήμη αποδεικνύει ότι καλά κάνουν! Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει, σίγουρα έχετε σκεφτεί να το κάνετε. Διαβάζοντας το άρθρο θα καταλάβετε γιατί ΠΡΕΠΕΙ να το προσπαθήσετε… 

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες πέρα από άνετο ύπνο αυτή η συνήθεια είναι και ωφέλιμη για τον οργανισμό. Μάλιστα, οι ειδικοί προτρέπουν όσους δεν κοιμούνται γυμνοί, να το δοκιμάσουν για να δουν τις διαφορές.

Δείτε, λοιπόν, τα πέντε οφέλη του του να κοιμάστε γυμνοί, σύμφωνα με τους ειδικούς.

1.Το καλύτερο “φάρμακο” για τον ύπνο
Σύμφωνα με το National Sleep Foundation, τα ρούχα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και όπως έχει διαπιστωθεί επιστημονικά, όταν είναι σε υψηλά επίπεδα διαταράσσει τον ύπνο. Αντίθετα, όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι σε χαμηλότερα επίπεδα, απολαμβάνετε καλύτερα τον ύπνο. Και αν τον χειμώνα κρυώνετε, απλά σκεπαστείτε καλά με την κουβέρτα.

2.Τέρμα οι κολπικές μολύνσεις
Τα εσώρουχα που δεν είναι βαμβακερά ενοχοποιούνται για μυκητιάσεις και αλλεργικές δερματίτιδες. Αυτό συμβαίνει επειδή προκαλούν εφίδρωση και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, ευνοώντας την εμφάνιση παθογόνων μικροοργανισμών. Γι’ αυτό και στον ύπνο οι γυναίκες θα πρέπει να κοιμούνται εντελώς γυμνές, όπως συστήνει και η Mary Jane Minkin, Καθηγήτρια Γυναικολογίας του Πανεπιστήμιου Γέιλ.

3.Relax, it’s now the moment
Αν κοιμάστε με κάποιον άλλον, το να ξαπλώνετε και οι δύο γυμνοί, σας δημιουργεί συναισθήματα ηρεμίας και ασφάλειας. Κι αυτό έχει να κάνει με την απελευθέρωση της ορμόνης οξυτοκίνη σε κάθε τυχαίο άγγιγμα ή επαφή με τον σύντροφό σας.

4.Ενίσχυση της ανδρικής γονιμότητας
Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί, ίσως θα πρέπει να βγάλετε το μποξεράκι και να κοιμηθείτε γυμνοί. Σύμφωνα με μελέτες, η ποιότητα του σπέρματος είναι καλύτερη όταν οι άνδρες δεν φοράνε τίποτα στον ύπνο τους. Σχετική έρευνα έχει δείξει ότι η θερμότητα έχει αρνητική επίδραση στο σπέρμα.

5.Sexiness is all around
Για το συγκεκριμένο δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να το αποδεικνύει κι επιστημονικά. Ωστόσο εμπειρικά αν το δείτε, το να κοιμάστε γυμνοί σάς κάνει να νιώθετε πιο ελκυστικοί και σέξι, ενώ η επαφή με το γυμνό σώμα του συντρόφου σας ενισχύει την ερωτική επιθυμία.

Πηγή

You may also like