5 Λόγοι που εξακολουθείτε να νιώθετε αφυδατωμένο το δέρμα σας

by Εύη Τσανάκα

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί εξακολουθείτε να αισθάνεστε το δέρμα σας ξηρό, ακόμα και μετά τη χρήση ενυδατικής από πάνω μέχρι κάτω; Οι απαντήσεις σε αυτό το μάλλον πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, είναι αρκετές. Από τη χρήση της λανθασμένης, για τον δικό σας τύπο δέρματος, ενυδατικής κρέμας, μέχρι την λάθος εφαρμογή αυτής. Σήμερα, θα μιλήσουμε, για τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη που μπορούν να αφήσουν το δέρμα σας διψασμένο.

#1 Υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας; Ναι, και αυτή είναι αμέσως μετά το ντους μας. Το δέρμα μας έχει την περισσότερη υγρασία όταν είναι βρεγμένο και οι ενυδατικές ουσίες λειτουργούν καλύτερα όταν το δέρμα μας είναι ήδη ενυδατωμένο. Επιπλέον, οι δερματολόγοι λένε, πως μετά το ντους, το νερό εξατμίζεται γρήγορα από το δέρμα μας, και αυτό μπορεί να αφήσει την επιδερμίδα μας ακόμα πιο ξηρή. Έτσι, μετά από ένα ντους ή ένα λουτρό, αφού στεγνώσετε, εφαρμόστε αμέσως τη λοσιόν του σώματος της επιλογής σας. Σας συμβουλεύουμε να προτιμήσετε μια ελαφριά φόρμουλα για το καλοκαίρι και κάποια πιο βαριά για το χειμώνα, και να κάνετε μασάζ σε όλο σας το δέρμα. Να θυμάστε να χρησιμοποιείτε χλιαρό και όχι ζεστό νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να αποβάλει από το δέρμα όλα τα φυσικά του έλαια και να το αφήσει εξαιρετικά αφυδατωμένο.

#2 Κάθε φορά που επιλέγετε ένα νέο προϊόν περιποίησης για το δέρμα σας, θα πρέπει πάντα να προσέχετε εάν απευθύνεται στις δικές σας ανάγκες. Εάν έχετε ξηρό δέρμα και χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα που είναι διαμορφωμένη για λιπαρά ή ευαίσθητα δέρματα, οι πιθανότητες είναι ότι το δέρμα σας δεν θα ανταποκριθεί όπως θα θέλατε. Το ξηρό δέρμα απαιτεί ένα πολύ διαφορετικό προϊόν από το λιπαρό δέρμα, το λιπαρό δέρμα απαιτεί ένα πολύ διαφορετικό προϊόν από το ευαίσθητο δέρμα και ούτω καθεξής! Όταν έχετε ξηρό δέρμα αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα που μπορεί να προσφέρει στο δέρμα σας μια έκρηξη ενυδάτωσης, θρέψης και άνεσης κατά την εφαρμογή. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, αναζητήστε ελαφρούς τύπους χωρίς έλαια που δεν θα φράξουν τους πόρους ούτε θα σας αφήσουν με αίσθημα βάρους.

#3 Μήπως δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που απολεπίσατε το σώμα σας; Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας βασικός λόγος που η ενυδατική σας κρέμα δεν αφήνει την αίσθηση του δέρματός σας, καλά, ενυδατωμένη. Θυμηθείτε ότι η απαλή απολέπιση είναι απαραίτητο κομμάτι της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μην ξεχνάμε άλλωστε την παραδοσιακή συνταγή της ζάχαρης με το baby oil. Εάν παραλείψετε την απολέπιση, μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματός σας, πράγμα που το καθιστά αδύνατο για τις λοσιόν να κάνουν τη δουλειά τους.

#4 Η ενυδάτωση του δέρματος αρχίζει πάντα από μέσα. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο εξακολουθείτε να αισθάνεστε το δέρμα σας ξηρό μετά την ενυδάτωση, είναι επειδή το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο. Και μαντέψτε. Ακόμα και το λιπαρό δέρμα μπορεί να παρουσιάσει αφυδάτωση. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της μη κατανάλωσης αρκετών υδάτων ή υγρών, ή ακόμα και της χρήσης των λανθασμένων προϊόντων που μπορούν να αποβάλουν από το δέρμα μας όλη την υγρασία. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού (ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες) είναι εξαιρετικά σημαντική.

#5 Πόσο σίγουροι είστε πως εφαρμόζετε σωστά τα προϊόντα σας; Αντί να τρίβετε επιθετικά στο δέρμα σας, δοκιμάστε ένα απαλό, και με ανοδικές κινήσεις μασάζ. Κάνοντας αυτή την εγκεκριμένη από τους αισθητικούς τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει να τραυματίσετε τις ευαίσθητες περιοχές, όπως το ντεκολτέ σας. Επιπλέον, δώστε προσοχή στην ποσότητα ενυδατικής κρέμας που χρησιμοποιείτε. Συχνά η συνιστώμενη ποσότητα είναι στην ετικέτα του προϊόντος και μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στον τρόπο που αισθάνεστε το δέρμα σας μετά την εφαρμογή. Να θυμάστε πως το περισσότερο δεν είναι απαραίτητα και καλύτερο.

You may also like