5 μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στη beauty routine σου

Όταν πρέπει να σκεφτείς την επιδερμίδα του προσώπου σου, οφείλεις να μην επαναπαύεσαι στη ρουτίνα ομορφιάς που ήδη ακολουθείς. Πρέπει και να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο. Δηλαδή να δοκιμάζεις νέες συνήθειες, να βλέπεις τι σου ταιριάζει και τι όχι. Και στο τέλος να βγάζεις τα συμπεράσματα σου. Σήμερα λοιπόν είναι η μέρα που θα μάθεις ποιες αλλαγές μπορείς να κάνεις άμεσα στη ρουτίνα σου. Αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να δεις την επιδερμίδα σου πιο λαμπερή και εντυπωσιακή.

Βάλε το λάδι καρύδας στην καθημερινότητα σου

Το λάδι καρύδας είναι σούπερ ενυδατικό αλλά λόγω της σύστασης του, δύο τύποι επιδερμίδας πρέπει να προσέχουν πως και με τον τρόπο να το χρησιμοποιούν. Ο ένας είναι ο τύπος επιδερμίδας που έχει τάση ακμής. Ο άλλος που είναι πιο λιπαρός. Κι αυτό γιατί το λάδι καρύδας μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος και να έρθουν αποτελέσματα που δεν θέλουμε. Σε ένα βαμβάκι βάλε 1-2 σταγόνες λάδι καρύδας και πέρασε το απαλά σε όλο το πρόσωπο σου. Αμέσως θα γίνει πιο ενυδατωμένη και τις επόμενες μέρες θα επαναφέρεις την χαμένη λάμψη.

@SHAYMITCHELL

Προτίμησε προϊόντα ομορφιάς με βιταμίνες C, E και Α

Όπου δεις μπροστά σου προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν τις συγκεκριμένες βιταμίνες, τότε πες ένα μεγάλο ναι. Βάλτα με ένα τρόπο στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Η βιταμίνη Α χαρίζει μια πιο υγιή όψη στην επιδερμίδα, η βιταμίνη Cβοηθάει στην πρόληψη και θεραπεύει τις βλάβες από τις υπεριώδεις ακτίνες και στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Τέλος η βιταμίνη Ε, είναι κατάλληλη για την επούλωση και κάνει καλό στη μείωση των ουλών.

Προσοχή σε προϊόντα που είναι πολύ ‘’επιθετικά’’

Το δέρμα μας έχει σχεδιαστεί για να το προσέχουμε και να το προστατεύουμε. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε πάνω στο πρόσωπο μας, έτσι ώστε να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα. Προσπάθησε να μην επιλέγεις ‘’επιθετικά’’ προϊόντα, τα οποία λόγω των συστατικών τους κάνουν κακό στο φράγμα του δέρματος και στη συνέχεια στο μικροβίωμα, το οποίο προορίζεται για να σας προστατεύει.

@SHAYMITCHELL

Κάνε το σωστό layering στα προϊόντα ομορφιάς

Το σωστό layeringστη ρουτίνα ομορφιάς της, χρησιμοποιώντας πρώτα τα προϊόντα με την πιο λεπτή υφή και στη συνέχεια με εκείνα που έχουν πιο πλούσια και παχιά υφή. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθούν πιο σωστά τα συστατικά στην επιδερμίδα, ενώ πολύ καλό θα ήταν να αφήνετε λίγο χρόνο ανάμεσα στις εφαρμογές που έχεις να κάνεις. Το layeringθα δώσει όλα τα οφέλη στο δέρμα μας και όλα τα θρεπτικά συστατικά θα κάνουν επιτέλους σωστά τη δουλειά τους.

Μείωσε το lip scrub

Όσο μπορείς μείωσε το scrubστα χείλη σου, ειδικότερα αυτή την εποχή που ο καιρός αλλάζει καιαυτό δεν είναι υπέρ γενικά για την επιδερμίδα μας. Όπως γνωρίζεις το δέρμα στα χείλη μας είναι το πιο λεπτό που έχουμε πάνω μας, άρα πρέπει να του φερόμαστε σωστά και να μην το τραυματίζουμε με συχνά scrub. Επανάφερε τα lipbalmστη ρουτίνα σου και όλα καλά!

Photo credits: @SHAYMITCHELL (  instagram)

You may also like