5 οφέλη της καστανής ζάχαρης που πρέπει να γνωρίζεις

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις τη λευκή ζάχαρη και θέλεις να το κάνεις σταδιακά, τότε επίλεξε τη καστανή εκδοχή της και πρόσεξε παραπάνω το σώμα και τον οργανισμό σου. Ουσιαστικά η καστανή ζάχαρη είναι σχεδόν ίδια με τη λευκή, με τη μόνη διαφορά ότι κατά την διάρκεια της επεξεργασίας της δεν έχει αφαιρεθεί η μελάσα. Kάτι που της δίνει και το καφέ χρώμα της. Η μελάσα περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά (όπως κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο κτλ.) και όπως να το κάνουμε στο τέλος της ημέρας… H καστανή ζάχαρη κερδίζει με διαφορά τη λευκή.

1. Αποτρέπει την παχυσαρκία

Είχες σκεφτεί ποτέ πως η καστανή ζάχαρη είναι ικανή να αποτρέψει την παχυσαρκία; Κι όμως είναι αλήθεια, αφού η καστανή ζάχαρη θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία; Περιέχει λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τη λευκή. Αν γενικά παίρνεις εύκολα βάρος ή δεν μπορείς να χάσεις κιλά, αντικατάστησε από σήμερα τη λευκή και με την καστανή ζάχαρη και δες αμέσως τη διαφορά.

2. Δεν περιέχει χημικά

Η καστανή ζάχαρη είναι εντελώς απαλλαγμένη από χημικές ουσίες, σε αντίθεση με τη λευκή ζάχαρη. Επειδή η καστανή περιέχει μελάσα που αποτελείται από βασικά μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο, αυτόματα τη βάζει στη λίστα μας με εκείνα τα συστατικά, που μπορούμε κάθε μέρα να επιλέγουμε τόσο στα ροφήματα όσο στην παρασκευή πιο υγιεινών γλυκών.

3. Ενισχύει την ενέργεια με φυσικό τρόπο

Η καστανή ζάχαρη θα σου προσφέρει πολύ γρήγορα μια φυσική ώθηση της ενέργειας σου για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξυπνήσεις και θα νιώσεις αδύναμη ή η ενέργεια σου σε έχει εγκαταλείψει, πρόσθεσε λίγη καστανή ζάχαρη στον καφέ ή στο τσάι σου.

4. Βελτιώνει την πέψη

Αν έχεις διάφορα πεπτικά προβλήματα, τότε μην πεις όχι στην καστανή ζάχαρη. Είναι εξαιρετικά ευεργετική για το πεπτικό σύστημα, ενώ μπορεί να το βελτιώσει με εντυπωσιακό τρόπο. Βράσε νερό και πρόσθεσε λίγη καστανή ζάχαρη με τζίντζερ. Θα βοηθήσει στην πέψη και σίγουρα θα το αναδείξεις στο αγαπημένο σου ρόφημα.

5. Παρέχει προστασία στο δέρμα

Η καστανή ζάχαρη είναι πολύ καλή για το δέρμα, καθώς έχει την ιδιότητα να το ενυδατώνει και να βελτιώνει την υφή του. Επίσης το εμπλουτίζει με βιταμίνη Β που περιέχει, προστατεύει την επιδερμίδα από τις επιπτώσεις της γήρανσης και αποτρέπει τα κύτταρα του δέρματος από περαιτέρω ζημιές.

Featured image: PEXELS.COM

You may also like