5 πράγματα που θα σου συμβούν αν σταματήσεις την καφεϊνη

Αποφάσισες να κόψεις τον καφέ και γενικά να βγάλεις μια και καλή την καφεϊνη από τη ζωή σου; Αποφάσισες να αλλάξεις την καθημερινότητά σου και να κάνεις μια νέα αρχή; Τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω τι θα σου συμβεί αν πεις “αντίο” στην καφεϊνη. 

  • Θα μειωθεί το άγχος σου

Η καφεϊνη δίνει ένα δυνατόboost ενέργειας, όμως πολλές φορές δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος. Όταν αποφασίσεις να την κόψεις θα δεις τόσο τη νευρικότητα όσο και τους γρήγορους παλμούς της καρδιάς σου να μειώνονται σιγά – σιγά και εσύ να ηρεμείς με εντυπωσιακό τρόπο.

  • Θα βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου

Από τη μέρα που θα αφήσεις πίσω σου την καφεϊνη, θα καταλάβεις πολύ καλά ότι ο ύπνος σου θα βελτιωθεί και θα κοιμάσαι πιο ήρεμα. Γενικά η καφεϊνη μας κρατάει σε εγρήγορση και δίνει επιπλέον ενέργεια και η αλήθεια είναι ότι το βράδυ δεν τα χρειαζόμαστε.

@negin_mirsalehi / instagram
  • Θα έχεις πιο δυνατά και λευκά δόντια

Ο καφές και το τσάι είναι δύο ροφήματα που περιέχουν αρκετή καφεϊνη και λεκιάζουν τα δόντια τόσο με την οξύτητα όσο και με το χρώμα τους. Λίγες εβδομάδες μετά την έλλειψη καφεϊνης, θα διαπιστώσεις ότι τα δόντια σου είναι πιο λευκά και λαμπερά!

  • Θα μειωθεί η αρτηριακή πίεση

Η αρτηριακή πίεση αυξάνεται όταν καταναλώνεις καφεϊνη ενώ οι ερευνητές πιστεύουν ότι εμποδίζει τις αρτηρίες να παραμένουν υγιείς. Εάν πεις ‘’αντίο’’ στην καφεϊνη υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μειωθεί η αρτηριακή πίεση αλλά και οι επιπλοκές που την συνοδεύουν.

  • Συμπτώματα στέρησης

Εάν η καφεϊνη αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής σου διατροφής, τότε μετά την έλλειψή της ενδέχεται να εμφανιστούν στον οργανισμό σου ορισμένα συμπτώματα στέρησης.  Ο πονοκέφαλος, η κόπωση, η υπνηλία, η κακή διάθεση και συγκέντρωση είναι λίγα από αυτά και μπορεί να διαρκέσουν από 2 έως 9 μέρες. Υπομονή λοιπόν!

Featured image:  @negin_mirsalehi /  instagram

You may also like