5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο αεροπλάνο

67e00eeb20790af01a5c160cb6c2b84aΠώς μπορείς να απασχολήσεις ένα 5χρονο “τερατάκι” τρεις ώρες μέσα στο αεροπλάνο; Οκ, η πιο εύκολη θεωρητικά λύση είναι μία ταινία σε tablet, αλλά πόσοι από εμάς διαθέτουν μία; Άρα επιστρατεύουμε την φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας κι εκμεταλλευόμαστε αυτές τις ώρες δημιουργικά…

Δεδομένου ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με την οθόνη, όπως συνιστά και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, εδώ είναι πέντε τρόποι για να διασκεδάσετε τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Και μερικοί μάλιστα θα σας θυμίσουν την παιδική σας ηλικία.

Φέρτε μαζί σας πλαστελίνη
Εύκολη στην μεταφορά και σίγουρα διασκεδαστική για τα παιδιά. Το καλύτερο απ’ όλα; Φαγώσιμη! Διαβάστε σε σχετικό άρθρο του Baby.gr: Πώς να φτιάξετε σπιτική πλαστελίνη (που τρώγεται).

Ζωγραφική
Μια δραστηριότητα που πάντα σας βγάζει ασπροπρόσωπη! Πάρτε μαζί σας μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους και επιτρέψτε στον μικρό σας Πικάσο να δημιουργήσει!

Βιβλία
Η ανάγνωση μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι! Αν το ταξίδι σας είναι μεγάλο επιλέξτε ένα μεγάλο βιβλίο ενώ αν είναι μικρό επιλέξτε να εξιστορήσετε μια σύντομη ιστορία. Φροντίστε να έχει έντονα χρώματα ώστε να τραβήξει την προσοχή του παιδιού.

7707af6cb549ec9d411747baef059eaaKoosh Ball μπάλες
Θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια με αυτές τις μπάλες τις χρωματιστές που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας.

Κοίτα από το παράθυρο
Τα σύννεφα είναι σίγουρα πιο όμορφα από ψηλά. Το παιδί σας θα ατενίζει με δέος το θέαμα από ψηλά!

Τελευταία extra συμβουλή; Μιλήστε του για τον τόπο που θα επισκεφτείτε κι οργανώστε μαζί το πρόγραμμά σας….θα αισθανθεί “μεγάλο και σπουδαίο” το γεγονός ότι συμμετέχει στη διαμόρφωση των διακοπών!

Πηγή: baby.gr

You may also like