5 Λύσεις κατά του πονοκέφαλου

Αν ένα πράγμα θεωρώ ανυπόφορο είναι ο πονοκέφαλος! Υπάρχουν μέρες που νιώθω αυτή την απίστευτη πίεση στο κεφάλι μου κι οποιοδήποτε φάρμακο κι αν πάρω, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αν το παθαίνετε κι εσείς κι εξαντλήσετε όλες τις πιθανές λύσεις (ακόμα και το ξεμάτιασμα) σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε μία από τις παρακάτω προτάσεις: Προσωπικά το μασάζ είναι αυτό που με ανακουφίζει σχεδόν άμεσα… Δοκιμάστε τα!

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά γιατροσόφια που μπορεί να ανακουφίσουν τις ημικρανίες αλλά και άλλα είδη πονοκεφάλων. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο χωρίς να χρειαστεί να πάρετε κάποιο παυσίπονο.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας
Όχι μόνο μυρίζει υπέροχα αλλά ανακουφίζει αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο και τους πόνους από τις ημικρανίες. Μπορείτε είτε να το εισπνεύσετε, είτε να το εφαρμόσετε τοπικά. Δύο έως τέσσερις σταγόνες σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό, αρκούν για να το εισπνεύσετε ως θεραπεία για τον πονοκέφαλο. Σε κάθε περίπτωση όμως το έλαιο της λεβάντας δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα.

Ποδόλουτρο
Όχι όμως με τον πατροπαράδοτο τρόπο αλλά με αιθέρια έλαια σε κρύο νερό. Το κρύο νερό θα ανακουφίσει αμέσως την πίεση που νιώθετε στο κεφάλι σας. Η συνταγή είναι απλή: σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Αφήστε τα πόδια σας μέσα στη λεκάνη για είκοσι λεπτά και πάρτε παράλληλα βαθιές αναπνοές.

Κομπρέσες
Οι δροσερές και ζεστές κομπρέσες μπορούν επίσης να ανακουφίσουν αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο. Για τον πονοκέφαλο που επικεντρώνεται στο μέτωπο συνιστώνται οι κρύες κομπρέσες με μερικές σταγόνες λεβάντα ενώ για τον πονοκέφαλο που είναι επικεντρωμένος στον αυχένα, μια ζεστή κομπρέσα θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

MassageΜασάζ
Το ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικό τρόπος για την ανακούφιση του πονοκεφάλου. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στη Βραζιλία, υποστηρίζει ότι το τοπικό μασάζ στην περιοχή του ινιακού νεύρου – στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στη βάση του κρανίου – μειώνει τον πόνο της ημικρανίας.

Σε γενικές γραμμές το μασάζ έχει αναγνωριστεί ως χρήσιμη θεραπεία για πονοκεφάλους, και ειδικά η ρεφλεξολογία (μια θαυμάσια μέθοδος θεραπευτικού μασάζ που εφαρμόζεται στην περιοχή των πελμάτων και στη ράχη των ποδιών).

Βασιλικός
Ο βασιλικός καταπραΰνει τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο και μόλις λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου βασιλικού μπορούν να σας ανακουφίσουν από τον πόνο! Εκτός από το έλαιο και το τσάι με αποξηραμένα φύλλα βασιλικού αλλά και λίγες σταγόνες στο μπάνιο χαλαρώνουν το σώμα και είναι επίσης αποτελεσματικά.

Πηγή

You may also like